Wat eten we vandaag? Frisse venkel-druiven salade

Gepost in Frontpage Blog.

saladejoke3

 
Vorig jaar kreeg ik van mijn oud collega en goede vriendin Joke, een heerlijke frisse salade in een prachtige tuin op een hele mooie zonnige dag. Een frisse slade met venkel en druiven.  Helemaal met deze temperaturen is het een ideale salade, lekker fris en smaakvol! Zowel als maaltijdsalade of als bijgerecht bij bv. de bbq is ie heel goed! Omdat ik em zoo lekker vond kreeg ik van haar het recept:

Venkel-druivensalade met gerookte kip en romige yoghurtdressing.

Voor de dressing:
1 tl. witte wijnazijn
1 tl. citroensap
3 el. walnootolie
75 gr. Griekse yoghurt
snuf zout en versgemalen zwarte peper
 
Hoe je deze salade maakt? Kijk bij lees meer!
 
jokesaladeVoor de salade:
1 grote venkelknol
2 el. kappertjes
1 bakje afgesneden tuinkers of alfalfa
150 gr. witte druiven onder pit
50 gr. pistachenoten
2 gerookte kipfilets in kleine plakjes/blokjes
 
Was de venkel en schaaf er ringen van. Doe de geschaafde venkel in een kom met ijswater en laat 20 min. staan, zodat het een beetje gaat krullen en knapperig wordt. Pel de pistachenoten en snij de druiven door midden. De gerookte kipfilets in blokjes snijden. Klop de ingrediƫnten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Giet de venkel af en laat uitlekken. Schep de andere ingrediƫnten er door en verdeel de dressing erover. Lekker met een glas witte wijn en een geroosterd stokbroodje.
 
Deze recepten vind je vast ook lekker!
 
En hier de fotoshoot bij Joke  de kledingstijl van Joke