Wat eten we vandaag? Auberginedip!

Gepost in Frontpage Blog.

 Culicardaubergine

Soms heb je geen zin om uitgebreid te koken en maak je een aantal makkelijke en lekkere hapjes. Voor vandaag hebben we een origineel recept met aubergine. Het recept komt weer van de Culicards van Femke. De Culicards is een leuke wenskaart die je kunt versturen en waarop een mooie afbeelding en een recept staat. Heel leuk om in je brievenbus te krijgen. Van de aubergines maken we een lekkere dip die je kunt combineren met tortillachips, stokbroodje, rauwkost of wat je zelf lekker vindt. Voor het recept zie onder lees meer

Benodigdheden.
2 aubergines
1 volle eetlepel sesampasta (tahin)
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel komijnpoeder
sap van een citroen
zout en peper naar smaak
scheut olijfolie
ruime eetlepel platte peterselie
als je van pittig houdt: 1 theelepel chilipeper of chilipoeder
 
Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster de met olie ingesmeerde aubergines tot ze zacht zijn
De schil zal rimpelig en zwart zijn en dat is goed
Haal ze uit de oven, schep het vruchtvlees eruit en gooi de schil weg
Laat afkoelen, voeg de knoflook toe en prak of pureer het tot puree
Vog de tahin, komijnpoeder, citroensap, zout, peper en olijfolie toe en meng dit 
Eventueel de chili toevoegen als je het pittiger wilt hebben
Strooi de peterselie erover en serveer met pittabrood, tortillachips of rauwkost
 
Echt eens iets anders en heel erg lekker!
 
Femke maakt niet alleen Culicards, maar ook mooie keramiek, schilderijen, kussens, kijk voor inpiratie op haar site:http://www.femkewijma.nl/ 
 
Nog meer Culicard recepten ter inspiratie: