Wat eten we vandaag? Spaghetti met knoflook!

Gepost in Frontpage Blog.

 Knoflook

Wat zullen we nu weer eens eten? Snel en lekker en gezond! Een recept van de CuliCards van Femke: spaghetti met knoflook! Knoflook is gezond, dat weten we natuurlijk, maar waarom is knoflook gezond? Knoflook vergroot de weerstand tegen infecties. Onderzoeken hebben aangetoond dat knoflook een goede gezondheid van de hart- en bloedvaten ondersteunt. Knoflook helpt onder andere bij het ontspannen en vergroten van de bloedvaten in het lichaam en verbetert de bloedcirculatie, wat bloeddrukverlagend werk (maar dan moet je wel 15 tenen per dag eten! Wil je nog meer weten en ben je benieuwd naar het recept, kijk verder...

Knoflook bezit krachtige antibacteriƫle, antivirale en antischimmel eigenschappen. Bovendien vernietigt knoflook de darmflora niet, zoals de meeste farmaceutische antibiotica bijna zonder uitzondering doen en knoflook versterkt het immuunsysteem. Dus al met al genoeg redenen om regelmatig knoflook te eten. Het meeste effect bereik je met verse, rauwe knoflook

Hoe maak je deze lekkere makkelijke spaghetti met knoflook?

Benodigdheden:

400 gram spaghetti (probeer eens vokoren of spelt spaghetti, ook lekker)
8 tenen knoflook
1 rode peper
150 ml olijfolie extra vergine
handje fijngehakte platte peterselie
Pecorino kaas (vers geschaafd)
 
-Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking
-Pel de teentjes knoflook en snij ze in dunne plakjes
-Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snij in dunne plakjes
-Verwarm de olijfolie in een koekenpan en smoor de peper en knoflook
 in 2-3 minuten (laag vuur het mag niet bruin worden)
-Giet de spaghetti af en meng de olie erdoor
-Schep in diepe borden garneer met peterselie en gerapste kaaskrullen.
 (Ook lekker met rucola ipv peterselie)
 
Dit recept kun je vinden op de Culicards, de wenskaart die je kunt versturen. Aan de ene kant een recept en aan de andere kant een mooi geschilderde afbeelding die je ook kunt inlijsten.
De afbeelding is geschilderd door Femke Wijma, die schildert en keramiek gebruiksvoorwerpen maakt.
Het recept is van De Blauwe keuken
 
Deze Culicards recepten vind je vast ook lekker: Biefstuk met boerenjongens Bramentaart
Leuk artikel over Femke, haar kledingstijl, keramiek en schilderijen? Klik hier