Basilicum kweken en pesto maken, so easy!

Gepost in Eten & Koken.

 pestopotten

Het basilicumzaad zit weer in de potten en worden naar buiten gezet als het niet te koud is en verder prijken ze op de vensterbank in de keuken. Basilicum kun je heel goed zelf kweken om er later groene pesto van te maken. De eigengemaakte pesto is natuurlijk veel lekkerder dan uit een potje en als je weet hoe het moet is er geen kunst aan. Ook beleef je veel plezier aan het opkomende groen en later als zich mooie volle bladeren vormen. Deze blaadjes kun je in veel recepten gebruiken, of lekker op een broodje met kaas en tomaten. Je hoeft dan geen potjes met verse basilicum meer te kopen, maar je knipt ze gewoon vanje eigen gekweekte plant in je tuin of op je balkon! Onder lees meer vind je het recept van de Culicards hoe je zelf pesto kunt maken.

 culicardpesto

 

Ingrediƫnten

2 plantjes basilicum
100 gram geraspte parmezaan
100 gram geraspte pecorino
100 gram pijnboompitten
1 dcl. olijfolie extra vierge
Peper en zout
 
Hoe maak je het?
 
Basilicumblaadjes fijnsnijden en mengen met de pijnboompitjes en olijfolie
(Kan ook met een staafmixer)
Kaas erdoor mengen
Op smaak brengen met peper en zout
En in een leuk potje doen!
 
Het recept is weer van de Culicards van Femke. De wenskaarten met een recept en een leuke afbeelding die hartstikke leuk zijn om te ontvangen! Femke heeft weer mooie vrolijke keramiek gemaakt zoals schalen en wijnkoelers die heel gezellig staan op je tafel!
 
Jullie vinden dit vast ook lekker: