Origineel met asperges!

Gepost in Frontpage Blog.

asperges

Hoera wat heerlijk het is weer aspergetijd! En dan eet je de witte asperges het lekkerst als je ze klaarmaakt op de meest eenvoudige traditionele wijze. Als je eens iets heel anders met asperges wil dan is dit een origineel recept wat je ook goed vantevoren kunt bereiden en aangezien groene asperges het hele jaar door goed verkrijgbaar zijn, kan je dit ook op een mooie dag in Augustus maken: Aspergetaart met filodeeg!

Ingredi├źnten ( 4 personen):

5 filobladerdeeg vellen, 500 gr. groene asperges, 75 gr. boter, 4 eieren, 125ml zure room, 2 el groene pesto, zout, versgemalen zwarte peper, 150 gr geraspte belegen kaas, rechthoekige bakvorm van ca. 19 x 19cm

 Bereidingswijze:

Ontdooi indien nodig het filodeeg en verwarm de oven voor op 200┬░ C. Verwijder de onderste stukjes van de asperges en schil ze. Was de aperges vervolgens en kook ze in 6 minuten in ruim water met zout beetgaar (niet te gaar!). Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en smeer de bakvorm in met gesmolten boter. Spreid een vel filodeeg uit en bestrijk dit met boter. Leg daar een tweede vel op en bestrijk dit ook met boter. Leg zo alle vellen op elkaar. Bekleed de bakvorm met het deeg en laat het deeg een stukje over de rand hangen. Leg de asperges naast elkaar in de vorm op het deeg en laat een beetje ruimte tussen de asperges. Klop in een kom de eieren met de zure room, pesto, flink wat peper en een beetje zout door elkaar. Schep 3/4 deel van de kaas erdoor en verdeel het mengsel over de asperges. Strooi de rest van de kaas erover. Bestrijk het over de rand van de vorm hangend deeg met boter. Zet de taart op een rooster in het midden van de oven en bak hem in ongeveer 30 minuten krokant. Serveer de taart lauwwarm. Bij dit gerecht past een frisse salade.

Kijk voor zelfgemaakte pesto hieronder:

Pesto maken, so easy!