Oh la la tijd voor cocktails!

Gepost in Frontpage Blog.

Foto's: bron cocktailicious

Vakantiegevoel met deze hitte?Tijd voor cocktails, gezellig, fris en niet voor elke dag! Het doet je denken aan zwoele stranden in exotische landen, of aan een cocktailbar in Barcelona! Heb je zin in een lekkere cocktail die je makkelijk zelf kunt maken dan hebben we hier een aantal bekende en onbekende cocktailrecepten. Wat is eigenlijk een cocktail: in ieder geval moet je minimaal drie verschillende ingrediënten mengen. Dit mengen kan op een aantal manieren: zo heb je cocktails die geroerd worden ('stirred'), geschud zijn ('shaken'), gemixt ('blended') of in het glas gemengd worden (build). De basis is meestal een sterke drank, ijsblokjes, een vruchtensap, siroop of mousserende wijn en een aroma of kleur die de cocktail mooi maakt. Organiseer een cocktailparty met je vriendinnen! Ontvang je gasten met een lekkere cocktail: altijd een gezellige sfeermaker! Onder lees meer vind je het recept van de beroemde damescocktail uit Sex and the city! 

Mojito lekkere frisse Cubaanse cocktail, variëren met cassis maakt het iets zoeter. 

Rum (1,5 deel)
Rietsuiker of suikersiroop (2 barlepels)
Bruiswater (1 deel)
Limoen (halve limoen in kwartjes)
Munt (takje munt)
Optioneel: angostura bitters (2 druppels)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Mojito?

1) Gebruik voor deze cocktail een stevig longdrink glas met dik glas om in te muddlen (stampen). Je moet namelijk goed muddlen om alle smaken te mengen, belangrijk dat je hier een goed glas voor hebt. Zet ook al vast een vol glas met crushed ice klaar.
2) Begin eerst met twee barlepels rietsuiker en de limoenpartjes (in kwartjes) in het glas te doen.
3) Nu pak je de muntblaadjes. Voor je deze in het glas doet sla je deze in de palm van je hand. Je ruikt meteen het aroma dat vrij komt.
4) Hierna neem je 4-5 muntblaadjes die je in het glas doet. Smeer ook de rand van je glas in met munt zodat je ook hier extra muntsmaak krijgt.
5) Voeg nu naar smaak witte rum toe. Ca 1 tot 1,5 deel van je barmaatje.
6) Voeg crushed ice toe en nu roer je met je barlepel alles door elkaar zodat het goed mengt. Let erop dat de limoentjes en de munt mooi zweven in je glas en niet onderin blijven liggen.
7) Top nu de cocktail af met bruiswater. Eventueel kun je ook nog 1 a 2 druppels angostura bitters toevoegen.
8) Garneren met extra crushed ice en een kroontje munt.
9) Je mojito is nu klaar. Zet een lekker zomers muziekje op en geniet van je zelfgemaakte mojito!

Cosmopolitan. De meest geliefde en bekende damescocktail uit Sex and the city! 

Vodka (1 deel)

Triple sec (1 deel)
Cranberrysap (1,5 deel)
Limoen (sap van halve limoen)
Sinaasappelschil

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Cosmopolitan?

Begin met een shaker met ijs. Schenk de vodka, cointreau (of triple sec), cranberrysap en limoensap van een halve limoen in de shaker. Goed shaken! Uitschenken in een gekoeld martiniglas. Voor extra smaakbeleving lichtjes een stukje sinaasappelschil (zonder vruchtvlees!) aanbranden met een aansteker en over de rand van het glas uitwrijven. De etherische oliën die vrij komen uit de sinaasappelschil geven extra smaak aan je Cosmopolitan. Maak hierna een inkeping in je sinaasappelschil en garneer je martini glas.

Blue Cocomo. Een lekkere frisse cocktail met rum, je kunt ook vodka nemen. 

Blue curacao (1/2 deel)
Rum (1 deel)
Verse kokos (1 deel)
Bruiswater (2 delen)
Garnering: tropisch

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Blue Cocomo?

Gebruik een longdrink glas. Je maakt de cocktail in het glas. Vul het glas met ijs. Giet 1 barmaatje rum en 1 maatje kokos * en vul aan met ca 2 barmaten bruiswater. Als laatste een kleine scheut (max een half barmaatje) blue curacao. Hierna even stirren met een barlepel. Garneer de Blue Lagoon als finishing touch met een ananasje of een stukje kokos voor het ultieme tropische gevoel!

Op de site van cocktailicious vind je nog veel meer recepten en ideeën!

Vind je dit ook lekker? Frisse venkel-druiven salade  Courgette salade