Wat eten we vandaag? Aardbeien net even anders!

Gepost in Frontpage Blog.

 

aardbeien2

Er zijn alweer volop aardbeien te koop. Volop vitamine c, foliumzuur en ze bevatten weinig calorie├źn. Lekker op een beschuitje, in de yoghurt, in een smoothie en op ijs. Vandaag een bijzonder recept met aardbeien van de culicards van Femke; een lekker recept op een kunstzinnige kaart. De culicard is een dubbele wenskaart met aan de voorkant een recept en de achterkant een leuk afbeelding. De binnenzijde kun je gebruiken om je eigen tekst te schijven, je gasten uit te nodigen of als verjaardagskaart. Dit aardbeienrecept is net even anders, voor het recept en meer info klik op lees meer..........

 

Aardbeien met balsamico 

4 el pecanoten, grof gehakt

2 el balsamico-azijn

4 el vloeibare honing

2 el verse munt, alleen de blaadjes

1 bakje aardbeien, kroontjes verwijderen

1 bakje slagroomijs, yoghurt of kwark

 

Culi Card 1 aardbeien

 Rooster de pecanoten in een koekenpan 
 Voeg de balsamico en honing toe, regelmatig omscheppen
 Neem de pan van het vuur
 Muntblaadjes fijnsnijden, aardbeien halveren
 Ijs in schaaltjes en ardbeien op het ijs verdelen
 Mengsel van pecanoten, balsamico, honing erover
 Garneren met blaadjes munt  

 

 

Voor meer Culicards: www.femkewijma.nl     Artikel over Wie is Femke?

Nog meer lekkere recepten? Klik op: Italiaans nagerecht  Geroosterde perziken