Wat eten we vandaag? Paasrecept met spekjes en asperges

Gepost in Frontpage Blog.

 salade met asperge en ei
In de winkels zag ik alweer volop paaseitjes, paasbroden (ja nu al) vandaar dat ik dacht aan Pasen. Wat gaan we doen? Weekendje weg, familiebezoek, lekker niksen en thuis kokkerellen? Een leuk en lekker Paasrecept met gebakken spekjes, groene asperges en natuurlijk eieren!
Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot Pasen, voor nu is het ook al lekker!
 
Wat heb je nodig?
700 gr krieltjes
500 gr groene asperges
250 gr gerookte spekblokjes of reepjes
200 gr sla
2 eetl olijfolie
1 eetl citroensap
1 theel mosterd
Scheutje azijn
4 eieren
 
Materialen
Grillpan
 
Bereiding
Kook de krieltjes alvast 12 min voor in een pan met water.
Bestrijk de asperges met olijfolie en gril ze in een grillpan in 10 minuten gaar. Draai ze regelmatig om. Dunne asperges zijn misschien iets eerder gaar en dikke asperges mogen nog iets langer in de grillpan.
 
Bak de spekjes in een koekenpan totdat het meeste vet verdwenen is. Voeg de krieltjes toe en bak deze mooi bruin.
Meng de olijfolie, citroensap en mosterd tot een dressing en meng door de sla.
Breng een pan met een geruime hoeveelheid water aan de kook met een scheutje azijn. Breek het ei in een kommetje en houdt de eidooier heel. 
Verwarm het water net tegen het kookpunt en roer met een lepel in het water zodat er een draaikolk ontstaat. Wacht 5 seconden totdat de draaikolk minder hevig wordt. Laat het ei in het midden van de kleine draaikolk glijden en laat deze in 4 a 5 minuten stollen. Verdeel wat sla op een bord en schep hier wat krieltjes en spek op. Leg de gegrilde asperges er mooi op en serveer met het gepocheerde ei.
Heerlijk met een glas witte wijn, of een stukje gegrilde zalm.
Kijk voor meer leuke recepen op: www.leukerecepten.nl