Wat eten we vandaag? Groentenmaaltijdsalade met mosterddressing

Gepost in Frontpage Blog.

Weer tijd voor een gezonde, frisse maaltijdsalade vol met groenten en een lekkere mosterddressing. Toch weer wat te veel oliebollen, hapjes, chocola gegeten de laatste tijd. Allemaal heel gezellig, maar toch. Het recept is van Newfysic, zij doen in gewichtsbeheersing en dat is nu net wat we allemaal willen, ons gewicht beheersen. Dankzij Newfysic ben ik een hele kledingmaat slanker geworden, terwijl ik meer ging eten. Vanaf woensdag kunnen jullie lezen hoe dit gegaan is.Nu eerst het recept voor de groenten maaltijdsalade, wat je nodig hebt en hoe je het klaarmaakt.

Ingrediënten:                                                                                            

  • 1 courgette, in de lengte, in repen                                
  • 1 gele paprika, in reepjes                                            
  • 1 aubergine, in de lengte in repen                                
  • 1 venkelknol, in achten                                               
  • 1 rode ui, in achten                                                     
  • 16 kerstomaten                                                           
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • verse takjes rozemarijn ter garnering
  • Frylight bakspray/olijfolie

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 theelepel fijngehakte rozemarijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel Canderel poeder
  • 2 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  1. Leg alle ingrediënten (op de kerstomaten na) op een bakplaat. Meng de olijfolie met de knoflook en bestrijk hiermee de groenten. Rooster de groenten 10 minuten onder de grill tot ze net zacht zijn en lichtbruin beginnen te worden. Neem de bakplaat hierna uit de oven en laat de groenten afkoelen.
  2. Doe de groenten samen met de kerstomaten in een kom.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing en giet hem over de groenten. Dek de schaal af en laat de salade in de koelkast 1 uur afkoelen. Garneer de salade met takjes rozemarijn.

TIP! Deze salade kun je ook warm opdienen – warm de dressing in dit geval langzaam op in een pan. 

Bron: foto en recept van Newfysic.