Wat eten we vandaag? Bananenpannenkoekjes en lasagne muffins

Gepost in Frontpage Blog.

   

Donderdag deed ik mee aan een kookworkshop "Koken met restanten". Er werd gekookt met producten die een plaatselijke supermarkt beschikbaar stelt en die ze anders weggooien. Het is eigenlijk te gek dat wij 50 kg per persoon per jaar weggooien! Wat een voedselverspilling. Je schaamt je diep als je hier over nadenkt.  In je eigen koelkast liggen altijd wel producten die te lang liggen, maar je kunt er meestal nog zoveel mee doen! Vandaag een aantal inspirerende recepten van verschillende "restanten".

Ook komen er steeds meer organisaties n bedrijven die zich bezighouden met voedselverspilling en wat je daar tegen kunt doen. Bij Instock kun je ook heerlijk eten met de oogst van de dag. Zij hebben restaurants in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Zij organiseren evenementen en hebben ook een mooi kookboek. Taste before you waste is een organisatie die 250 kg per week voedsel ophaalt bij supermarkten en winkels en iedereen bewust wil maken van de enorme hoeveelheden voedsel die wordt weggegooid en wat je daaraan kunt doen.  Dus heb je nog wat rijpe bananen over? Maak dan deze lekkere hap.........

 
Bananenpannenkoekjes
Benodigdheden:
3 Bananen
100 gram bloem
300 ml. melk
2 eieren 
 
Bereiden:
Prak de bananen met een vork fijn en meng dit met 100 gram bloem, 300 ml. Melk en 2 eieren.
Roer dit goed door elkaar en bak er in de koekenpan heerlijke bananenpannenkoekjes van!

Variatie: besmeer ze met chocopasta, rol ze op en je hebt een heerlijk hapje of lunch.

Pasta gegeten en saus over?
Maak een lasagne muffin!

Benodigdheden:
Lasagnebladen
Restje pastasaus
Geraspte kaas
 
Kook een paar lasagnebladen. Vet een muffinvorm in en beleg deze met de gare lasagnebladen.
Verdeel deze met het restje pastasaus en strooi er wat kaas over.

Stel de oven in op 180 graden, zet de muffins er in en na 25 minuten zijn ze goudbruin! Lekker als snack of lunch.