Wat eten we vandaag? Cheesecake met passievrucht

Gepost in Frontpage Blog.

passievrucht

Cheesecake moeilijk? Dit recept met cheesecake in een glaasje is snel klaar en heerlijk fris in combinatie met passievrucht en limoenrasp.

Passievrucht is een heerlijke sappige tropische vrucht met een friszure smaak. Zo bevat de passievrucht veel mineralen en vitaminen zoals kalium, fosfor, magnesium, calcium, vitamine A en C. Een beetje gezond en een beetje "ongezond". Ben dol op cheeesecake ook omdat het zo makkelijk is en snel klaar. Het is een leuk gerechtje als voorafje, tussendoortje of in een grote glas een lekker dessert.

cheesecakepassievruchtWat heb je nodig?

Voor 4 personen
100 gr. digestive koekjes
50 gr. gesmolten boter
100 gr. roomkaas
75 gr. mascarpone
2 passievruchten
4 el. poedersuiker
rasp en sap van 1 limoen
 
Bereiding

1. Verkruimel de koekjes. Doe de kruimels in een kom en meng de gesmolten boter erdoor. Schep dit mengsel in 4 glazen en houd ze apart.

2. Meng in een andere kom de roomkaas, suiker, mascarpone, het limoensap en de -rasp en het vruchtvlees van 1 passievrucht. Verdeel dit mengsel over de glazen.

3. Eindig met de rest van het passievruchtvlees en de limoenrasp. Bewaar het 1 uur in de koelkast en serveer in leuke glazen

Bron: Jamie Oliver