Modeinspiratie met Melinda: red and blue

Gepost in Frontpage Blog.

melblrd1

Fotograaf: Gaston Wals

In 1988 kwam Melinda (Mindy)vanuit North Carolina naar Nederland om piano te studeren aan het conservatorium. ..werd verliefd op een Nederlandse jongen, kreeg twee dochters (17 en 19) en woont en werkt nu als bedrijfsjurist in het midden van Nederland. Melinda (52) houdt van simpele kledingstukken, bij voorkeur in een uni kleur gecombineerd met accessoires. Zo heeft ze een tijd een blauwe periode, dan weer draagt ze een hele tijd oranje of rood. Ook is ze dol op shawls. Voor haar werk draagt ze mooie jurkjes, broekpakken en vaak hakken. 

Deze blauwe, nauw aansluitende tricotjurk is in mooie patronen gebreid. Het smalle riempje zorgt voor een leuk accent. De mooie overknee laarzen staan erg goed bij de lengte van het jurkje.Paul draagt een retro gebreid truitje met een lichte "vleermuismouw". De brede riem mag ook weer gedragen worden en is terug in het modebeeld. Tip: draag weer eens een riem, smal of breed maakt niet uit, het geeft een mooi accent!

melblrd3  melblrd2

De schilderijen op de achtergrond zijn van Melinda's hand. Het landschap, geïnspireerd door Ton Schulten, was één van de eerste werken die tot haar grote verrassing goed lukten.  Ze schildert van foto's die ze ook zelf maakt en elk werk is telkens een verbetering. Ze volgt geen lessen en schildert vanuit haar gevoel.

Heb je ook zin om eens te gaan schilderen? Veel schildersspullen kun je kopen bij Bol.com