Wat eten we vandaag? Plaattaart met asperges

Gepost in Frontpage Blog.

Bron: leukerecepten.nl

Heerlijk ze zijn weer te koop! De wittte asperges, zowel uit de koude grond als uit de kas. Wel eerder dan voorgaande jaren want door een speciale groeiwijze kunnen de asperges nu eerder de winkel in en kunnen wij nu al lekkere gerechten maken. De traditionele klassieke asperges met aardappel, ei, ham en botersaus is altijd goed, daarom eens een keer deze variatie gevonden op leukerecepten.nl ,die makkelijk en snel gemaakt is en lekker smaakt. Zoals jullie al van mij gewend zijn, je kunt zo creatief zijn met eten als je zelf wilt. Voeg toe wat je lekker vindt. Gewoon proberen!

Ingrediƫnten
1 rol vers bladerdeeg
400 gr witte asperges (geschild)
3 eieren
100 gr smeerbare geitenkaas
1 rode ui
een aantal takjes tijm

 

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de asperges in ongeveer 5 minuten beetgaar. Rol het bladerdeeg uit en vouw de zijkanten om voor een opstaande rand. Verdeel de geitenkaas over het bladerdeeg. Snijd rode ui in halve ringen en verdeel samen me de asperges over het bladerdeeg. Maak dit af met tijm.

Klop 1 ei en smeer een beetje eigeel toe op de randen van het bladerdeeg. Bak de plaattaart in 25 minuten af. Kook in de tussentijd de overige twee eieren hard en verdeel deze over de plaattaart wanneer deze gaar is.

Heb je zin in een tomaatje of toch plakjes ham, kan ook, voeg ze gewoon toe!

Een lekker glas witte wijn erbij en voila!

Dit vind je misschien ook lekker: asperges met spekjes