Wat eten we vandaag? Pizza met bloemkoolbodem, makreel en...

Gepost in Frontpage Blog.

 bloemkoolpizza

Bron: magioni.com

Proef de lente met deze groene pizza met gerookte makreel! De verse groene ingrediënten en vette vis zijn super gezond. Een pizza waar je niet dik van wordt, geen slechte vetten die past in jouw low carb gezonde voedingsplan met veel groenten. De pizzabodem is van bloemkool en of je geloven wil of niet het smaakt heerlijk! De bodem is te koop bij Albert Heijn of je kunt em zelf maken. De combinatie met vis is superlekker.

Ingrediënten:

1 Magioni Crosta bloemkoolbodem
100 gram doperwten
25 gram Crème fraiche (halfvol)
Handje verse munt
30 gram bosui
50 gram radijsjes
35 gram gerookte makreel
Handje baby spinazie
 
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak ondertussen in je keukenmachine of blender de doperwten puree. Dit doe je door de doperwten samen met de crème fraiche en de verse munt tot een groene puree te mixen. Breng vervolgens op smaak met wat peper en zout. Zorg ervoor dat de puree lekker stevig blijft en verdeel deze over de pizzabodem. Verdeel de makreel (of andere vis) en de verschillende groenten over de bodem en doe de pizza ongeveer 15 minuten in de oven. 
 
 
 70 gram bloemkool per pizzabodem
30% minder koolhydraten per pizzabodem
30% minder calorieën per pizzabodem
Geen toegevoegde suikers
Handgevormd en ambachtelijk bereid
Gemaakt van (rest)groenten van Hollandse bodem