Wat eten we vandaag? Meloensalade met feta en munt

Gepost in Frontpage Blog.

 

Tegenwoordig kun je watermeloenen bijna het hele jaar door kopen, maar het lekkerst blijven ze natuurlijk in de zomer. Wist je dat de meloen familie is van de komkommer? Meloen is eigenlijk geen fruit, maar een groente. Watermeloenen zijn niet alleen heel lekker, maar ook erg gezond. De watermeloen doet zijn naam eer aan: hij bestaat namelijk voor 95 procent uit water! Een goede dorstlesser dus in de zomer. Watermeloenen zijn ook rijk aan ijzer, kalium en vitamine C.

Door de kalium heeft het ook een bloeddrukverlagend effect en de betacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, dat zorgt voor een mooie huid en is ook nog goed voor je haar en ogen

Een lekkere salade van een recept van Nigella Lawson! Met een stokbroodje erbij is het een superlekkere lunch of diner voor de warme dagen.

Wat heb je nodig:

1 kleine watermeloen
300g feta
0,5 rode ui
2 limoenen
20 zwarte olijven
15 blaadjes munt
1 doosje platte peterselie
4 el olijfolie

Bereidingswijze:

Snijd de watermeloen doormidden met een broodmes. Snijd van elke helft drie parten. Halveer deze in de sick, snijd op het midden in en snijd dan in stukken. Zie het filmpje voor meer uitleg.
Maak dunne halve ringetjes van de rode ui en pers een limoen uit. Leg de ringetjes hierin . Ze worden roze, en verliezen wat van hun scherpte.
Snijd de feta in blokjes. De olijven in ringetjes.
Laat de peterselie vrijwel heel, deze gebruik je als sla. Rol de blaadjes munt losjes op en snijd in reepjes.
Haal de rode ui uit het vocht, en maak van dat vocht met de olijfolie een dressing.

Voeg alles samen en meng door elkaar. Snijd de tweede meloen in partjes en leg deze op de salade.