Wat eten we vandaag? Peren met kokossaus, yoghurt en baharat

Gepost in Frontpage Blog.

Bron: recepten Jonnie Boer

Heel lang geleden kwam ik regelmatig in het restaurant van Jonnie Boer, en Therese een superklein restaurant in de gewelven van De Librije. Een leuk jong stel met veel ambitie. Je at er toen al verrukkelijk Door de jaren heen werd mijn bezoek minder frekwent en met de sterrenstatus en mijn verhuizing is het alweer vele jaren geleden. Daarom is het des te leuker om nu eens zelf een Jonnie Boer recept te maken. Er zijn nu veel peren te koop en dit bracht mij naar dit overheerlijke perenrecept. Bijzonder doordat de peren gepocheerd zijn en de combinatie met de milde kokossaus superlekker is. Een mooi recept in plaats van taart bij de koffie of een mooi nagerecht.

+ 3 el honing
+ 1 kaneelstokje
+ schil van een halve sinaasappel
+ 4 stevige peren
+ 30 g pecannoten
+ 2 el geraspte kokos
+ 250 ml kokosyoghurt (vaak verkrijgbaar bij biowinkel)
+ 2 tl Baharat
+ paar takjes munt

Doe de witte wijn, met honing, kaneelstokje en sinaasappelschil in een pannetje en breng aan de kook.
Schil de peren, halveer ze in de lengte en snij het klokhuis eruit. Doe de peren bij de wijn en sudder ze afhankelijk van de rijpheid in ca. 20 min. gaar.
Neem de pan van het vuur en laat ze tot lauw afkoelen.
Hak de noten grof, rooster ze samen met de Baharat en geraspte kokos in een koekenpan licht bruin en laat afkoelen.
Leg per persoon 2 halve peren met wat pocheervocht in een kom of verdeel de peren op een schaal. Schep er wat yoghurt op en bestrooi met het noten-kokos Baharat 'crumble'.
Garneer met grof gehakte munt.