Tijd voor een spannend boek? "Weeffout" door Anna Beeftink

Gepost in Frontpage Blog.

Natuurlijk leuk als je een vriendin hebt die Anna heet en ook boeken schrijft! Ik kan jullie dan ook haar nieuwe boek Weeffout zeker aanbevelen! Een spannende psycholigische roman: ook voor in je vakantiekoffer!

Weeffout is het verhaal over de levens van drie generaties uit een welgestelde Amerikaanse familie. Over de effecten van tijdgeest en afkomst, de kracht van familiebanden, de gevolgen van huiselijk geweld en oorlogsgeweld. Het verhaal speelt in Nederland en Amerika in de jaren 1925 tot 1995, tegen de achtergrond van de gebeurtenissen uit de roerige 20e eeuw. De roman begint met een grootse bruiloft in een landhuis in Charleston (USA).
Wilhelmina, de excentrieke secretaresse van de oude kledingmagnaat, is toevallig getuige van de eerste nogal ongelukkige ontmoeting tussen kleinzoon Robert en hoofdpersoon Rosa. Zij ziet ook dat Roberts grootmoeder de kennismaking heeft gadegeslagen en zich wezenloos is geschrokken. Waarom brengt Rosa's komst zo'n schok teweeg en wat doet een Nederlandse studente in Charleston?
Weeffout is te typeren als een psychologisch-realistische roman. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandels en te bestellen bij Bol.com door te klikken op het boek aan de rechterzijde.

annabWie is Anna: 'Ik ben geboren en opgegroeid in Hilversum. Na mijn studie tandheelkunde ben ik gaan wonen en werken op de Utrechtse Heuvelrug. Mijn mensenkennis heb ik opgedaan met 20 jaar tandartsenpraktijk, in een eerstelijnspraktijk krijg je te maken met een doorsnede van de gehele bevolking (tandartsen praten niet met hun cliĆ«nten? Deze tandarts wel!)

Op mijn zesde ben ik begonnen met kleding maken. Waarschijnlijk erfelijk belast: mijn grootmoeder had een naaiatelier in Amsterdam met 20 meisjes. Veel later heb ik de cursussen Coupeuse en Haute Couture gevolgd.
Al tijdens mijn tandartspraktijk-jaren ben ik begonnen met de studie psychologie die ik in 2011 Cum Laude heb afgerond. Schrijven doe ik al zo lang ik me kan herinneren, van zelfgemaakte plakboeken op de kleuterschool, tot artikelen in schoolkrantjes, studentenalmanakken en vakbladen.
In 2006 kwam mijn eerste boek 'In Stijl' uit, over stijl en kleur in kleding voor vrouwen. Daarna volgden nog drie non-fictieboeken 'Stoute schoenen', over zelfbeeld bij meiden, 'Een stralende lach' over cosmetische tandheelkunde en 'Levenswerk', een boek met interviews met bekende Nederlanders die doorwerken na hun pensioen. Naast cursussen psychologie en tandheelkunde voor professionals schreef ik in de jaren daarna het manuscript voor mijn eerste roman Weeffout.'
Weeffout gaat vooral over weerbare vrouwen die steeds weer opkrabbelen, zich geen slachtoffer laten maken van de omstandigheden maar blijven doorzetten om hun doelen te bereiken en daar uiteindelijk ook met glans in slagen
Vrouwen die zichzelf durven te zijn, ook al is het (heel) anders dan de rest, en daarmee respect afdwingen.

Dus gauw naar de boekhandel of bestellen bij Bol.com