Wat eten we vandaag? Geroosterde perziken als nagerecht!

Gepost in Eten & Koken.

geroosterde perziken2

Een tongstrelend, snel klaar te maken dessert!

Benodigdheden:

6 rijpe perziken

2 tl vanillesiroop of suikerstroop

1 el heldere honing

1 el olie

150 crème fraiche

200 gr verse frambozen

vers takje munt voor de garnering

Lees de bereidingswijze onder de 'lees meer' knop

Snijd de perziken doormidden en haal de pitten eruit. Roer de vanillesiroop, honing en olie in een kleine kom door elkaar en druppel dit over de halve perziken. Rooster de perziken b.v. in een ribbeltjespan 3 à 4 minuten op een halfhoog vuur, draai ze halverwege eenmaal om. Doe de crème fraiche in een kom en roer de frambozen erdoor (bewaar een paar voor de garnering). Serveer het koele mengsel van frambozen en crème fraiche bij de warme vruchten, eventueel met wat extra vanillestroop, de rest van de frambozen en wat takjes munt.

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!