Wat eten we vandaag: Griekse kip!

Gepost in Eten & Koken.

 

Culicardkip

Kip is eigenlijk altijd lekker, je kunt er zoveel mee doen. Met de filets, de pootjes en vleugels of de hele kip in de oven. Er zijn veel soorten kip te koop, gelukkig is de plofkip op zijn retour en zien we steeds vaker de biologische of scharrelkippen. Ze zijn duurder maar er zit veel meer smaak aan!  Dit keer weer een recept van de Culicard van Femke. De wenskaart die je kunt versturen met een recept en een mooie afbeelding. Hier zie je de mannetjeskip ofwel de haan afgebeeld. Het recept is een kipgerecht in griekse stijl, kort gestoofd in een lekkere bouillon. Kijk voor het kiprecept onder lees meer...... 

Greek style chicken

Benodigdheden
Olijfolie
4 kipfilets
2 grote aardappels in grote stukken
halve liter kippenbouillon
sap van 1 citroen
verse thijm
handvol zwarte en groene olijven
 
aardappels aanbakken in olijfolie in een aparte pan
kipfilets bruin bakken
aardappels en bouillon toevoegen
citroensap, verse thijm en peper toevoegen
20 minuten zachtjes laten inkoken
 
Eet smakelijk!
 
Voor onze andere recepten kijk onder rubriek Eten & koken
 
Deze leuke keramiek kippetjes zijn verkrijgbaar bij: http://www.femkewijma.nl/
 
culikipjeeneiculikipzwartwit
 
 
 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!