Wat eten we vandaag? Biefstuk met boerenjongens!

Gepost in Eten & Koken.

 

Culicardbiefstuk

Een lekkere biefstuk is niet alleen lekker, maar ook best gezond, als je het maar niet te veel eet. Dit recept op de Culicard is van Landwinkel De Maathoeve (zie adres bij lees meer). In alle regio's zijn biologische boeren en boerderij- of landwinkels te vinden. De koe op de afbeelding is de Lakenvelder, herkenbaar aan de witte band (het zogenaamde laken) rond het middel van het rund. Het is een zeer oud Nederlands runderras met een zeer goede vleeskwaliteit en is opgenomen in de Ark van de Smaak van Slow Food. Boerenjongens zijn natuurlijk bekend van Boer zoekt Vrouw maar deze zitten in een potje en zijn rozijnen ingelegd in brandewijn. Te koop in de supermarkt en delicatessenwinkels. Niet alleen lekker in combinatie met vlees, maar ook in taarten, sausen, desserts en in combinatie met andere vruchten. Dit bijzondere recept is ideaal voor een feestelijk etentje. Klik op lees meer voor het recept en voor de vrolijke schilderijtjes van Femke!

Lakenvelder biefstuk met boerenjongens

Benodigdheden:

2 biefstukken op kamertempertuur
25 gram boter
peper en zout uit de molen
4 eetlepels boerenjongens
1 dl. runderbouillon
1-2 theelepels grove mosterd
 
* Verhit de boter in een koekenpan met dikke bodem en bak daarin de droog gedepte biefstukken op hoog vuur in ca. 2x2 min
* Haal ze uit de pan en bestrooi ze met peper en zout. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze rusten.
* Schep de boerenjongens in de pan met de overgebleven boter, giet de bouillon erbij en voeg extra peper en zout toe
* Laat een beetje inkoken en voeg de grove mosterd door de saus voor een pittiger smaak
* Leg de biestukken op de borden en schep de saus over de biefstuk.
* Lekker met romige of kruidige aardappelpuree, tutti frutti en of appelcompote
 
Dit recept staat ook op één van de Culicards van Femke, de dubbele wenskaart met aan de ene kant een afbeelding en de andere kant een recept. Waar kun je deze Culicards kopen? Klik op http://www.femkewijma.nl/ 
Het recept komt van Landwinkel de Maathoeve die heel veel ambachtelijke streekpoducten verrkoopt: http://www.maathoeve.nl/index.html
 
Dit vind je vast ook lekker! Paddenstoelenrisotto  Venkelsoep Inktvis met spaghetti
 
 
Vrolijke, frisse schilderijtjes, óók van Femke:
 
culicardkoe  culicardbloemen  culicardcitroenen
 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!