Wat eten we vandaag? Bramentaart voor bij de koffie of als dessert!

Gepost in Eten & Koken.

 

 

Als voorbereiding op de komende feestdagen is een bramentaartje als dessert, bij de koffie of high tea, niet alleen lekker, maar ook snel te maken! Het is één van de recepten van de Culicards van Femke. Ook nu weer een leuke wenskaart met afbeelding van de bramen en een recept op de achterzijde. Ik kreeg dit overheerlijke taartje toen ik bij Femke was voor een reportage; binnenkort kunnen jullie kennismaken met de veelzijdige Femke, maar eerst het recept onder lees meer

Bramentaart
 
IMG 5833Benodigheden
1 taartbodem (kant en klaar) of zandgebakjes (mag groot of meerdere kleine zijn)
Voor de vulling:
1 vanillestokje
250 gram mascarpone
125 ml. slagroom
100 gram suiker
300 gram bramen (vers of diepvries)
4 eetlepels bramen- of frambozenjam
Muntblaadjes voor decoratie

 

Klop de slagroom tot het dik maar nog een beetje vloeibaar is

Splijt het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit met een scherp mes

Doe de mascarpone, slagroom, vanillezaadjes en suiker in een grote kom

Klop het tot een glanzende massa en zet het ruim een uur in de koelkast

Leg de taartbodems klaar op een bord

Verwarm de 4 eetlepels jam (niet koken) en voeg de  verse bramen op het laatst toe

Spatel de massa voorzichtig op de taartbodems

Schep de bramen voorzichtig op de taart(jes) en decoreer met muntblaadjes

HHmmmmmm lekker!

De Culicards, schilderijen en keramiek van Femke zijn te vinden op: de website van Femke

De recepten en andere zoete lekkernijen zijn van Marquerite Koekoek van: de blauwe keuken

 

Dit vindt je vast ook lekker: geroosterde perziken  biefstuk met boerenjongens  aardbeien net even anders

 

 

 

 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!