Recept: Oosterse salade met zalm

Gepost in Eten & Koken.

bron: Uit Pauline's keuken.

Omdat ik graag kook en altijd op zoek ben naar nieuwe recepten kwam ik op de website van foodblogger Uit Paulines keuken en dit keer een recept van haar site. Zij schreef ook de recepten voor het boek de Voedselzandloper dat een bestseller was om volgens een bepaalde filosofie gezond te eten en daardoor ook af te vallen. Als naamgenoot heeft zij ontzettend lekkere en gezonde recepten op haar site die ik regelmatig maak. Na al dat eten vorig jaar is deze salade met zalm een hele mooie, lichte en gezonde maaltijd als die je als lunch of als maatlijdsalade kunt eten. Eenvoudig en snel te maken voor jezelf of als je gasten hebt! Voor het recept kijk onder lees meer: 

Oosterse groentesalade met zalm.

Ingrediënten voor 4 personen

4 moten zalm (of 1 hele grote)
halve spitskool
150 gr worteljulienne
1 komkommer
75 gr taugé
3 lente uitjes
2 teentjes knoflook
0,5 citroen
Sojasaus
Zonnebloemolie
Peper en zout

Zalm marineren.
Maak eerst een Oosterse marinade voor de zalm. Meng 3 el sojasaus met 2 el zonnebloemolie, 2 geperste knoflooktenen en wat peper en zout. Leg de zalm in de marinade, keer hem om, zodat alle zijdes bedekt zijn en laat het een half uurtje staan.Rooster de zalmmoten in ongeveer 3 minuten per kant gaar op de barbecue of in een grillpan.

Voor de salade snij je de spitskool in dunne repen en de komkommer in kleine blokjes. Meng dit met de worteljulienne, de taugé en de 3 in ringetjes gesneden lente-uitjes.

Maak een dressing door een scheutje sojasaus, een scheutje zonnebloemolie en het sap van een 0,5 citroen te mengen. Wil je het wat zoeter hebben, voeg dan eventueel een tl honing toe.

Verdeel de salade over de borden en leg de moten zalm er op en giet vervolgens de dressing erover.

Een heerlijke gezonde salade die je voor de lunch of voor het avondeten kunt gebruiken. Eventueel ook lekker met geroosterde pompoen, zie recept hieronder.

Nog meer lekkere recepten: Courgette salade  Venkel-druivensalade  Geroosterde pompoen

 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!