Wat eten we vandaag?Tongstrelend Italiaans dessert!

Gepost in Eten & Koken.

 

italiaanstoetje1

Ben je ook zo dol op een zoet nagerecht? Probeer dan eens dit dessert, het is één van mijn favorieten. Doe inspiratie op en maak dit geweldige overheerlijke toetje! Het is altijd een succes als je gasten hebt. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar is dus écht een zoete verleiding als afsluiting van de maaltijd! Het is ook nog eens makkelijk te maken, dus je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan. Kijk onder lees meer voor het recept:

italiaanstoetjeItaliaanse verleiding

Benodigdheden:

250 ml slagroom
250 ml mascarpone
1 el suiker
circa 8 krokante koekjes (bastogne koekjes)
1 kopje afgekoelde sterke espressokoffie
Vijgenjam (bv. Bonne maman)
 
 
 
Bereiding:
Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte
Meng de slagroom voorzichtig met de mascarpone
Doe de koekjes in een afsluitbaar stevig diepvrieszakje en verkruimel ze bv. met een deegroller
Meng de espresso naar smaak met 4-6 eetlepels vijgenjam in een apart schaaltje
Verdeel de room, de koekkruimels en de espressovijgenjam in laagjes in hoge glazen
Serveer direct zodat de koekkruimels nog lekker knapperig zijn
Smullen maar! 
 
Dit vinden jullie vast ook heel lekker: aardbeien net even andersItaliaanse octopus
 
 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!