Wat eten we vandaag? Vega Gado gado

Gepost in Eten & Koken.

 

Eindelijk weer eens een Indonesisch recept en vegetarisch nog wel. Ben je ook zo dol op de Aziatische keuken? Voor de vegetariërs onder ons of om eens een keer geen vlees te eten is dit een fijn recept dat hier regelmatig op tafel komt. Het is eenvoudig te maken en smaakvol om te eten. Lekker met kroepoekjes en komkommer erbij. Voor het recept kijk verder onder lees meer....

Wat heb je nodig?

– Chinese kool
– 500 gr snijbonen
– 300 gr rijst
– 125 gr taugé
– komkommer
– 2 eieren
– rode peper
– knoflookteen
– 3 volle el pindakaas van goede kwaliteit
– 1 el sojasaus
– stuk gember ter grootte van je duim
– 2 limoenen (rasp van 2, sap van 1
– 2 el sambal
– zak kroepoek
– 4 el gebakken uitjes

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg eventeel zout toe. Breng nog een grote pan met water en zout aan de kook.

Doe de eieren met water in een steelpannetje, breng het water aan de kook en kook de eieren 5 min.

Verwijder de schil van de gember en pel de knoflookteen. Meng voor de pindasaus in een hakmachine de pindakaas, rode peper, knoflookteen, sojasaus, gember, rasp van 2 limoenen, sap van 1 limoen en 1 el sambal.

Snijd ondertussen de snijbonen in stukjes. Snijd daarna de Chinese kool fijn. Doe als eerste de snijbonen in de pan met kokende water. Haal ze er na 3 min weer uit. Spoel af met koud water om het kookproces te stoppen. Hang daarna de taugé en de Chinese kool even kort in het kokende water en spoel daarna eveneens af met koud water. Snijd de komkommer in lange repen.

Giet ondertussen de eieren af en snijd in vieren. Verwarm de pindasaus met een beetje warm water erbij op. Breng eventueel op smaak met peper & zout.

Verdeel de rijst over 4 kommetjes. Leg daarop de Chinese kool, taugé, snijbonen, komkommer en ei. Schep de pindasaus eroverheen en maak af met de gebakken uitjes en kroepoek.

HHHmmm lekker eet smakelijk!

Deze recepten vind je vast ook lekker: sambal goreng boontjes  Eieren in ketjapsaus   

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!