Wat eten we vandaag?Culicards recept met geitenkaas

Gepost in Eten & Koken.

 

Culicardgeit2

Geitenkaas, een lekkere kaas waar je veel mee kunt doen! Femke van de Culicards heeft een heerlijk recept dat je beslist eens moet proberen! Een preimuffin met geitenkaas, hazelnoten en oesterzwammen. Een bijzonder gerechtje dat je kunt gebruiken bij een gezellig zomerbuffet, als een voorgerechtje, bij de borrel en zelfs als vegetarisch hoofdgerecht als je er meer neemt op een bedje van sla! Je hoeft niet lang in de keuken te staan, lekker makkelijk en heerlijk van smaak. Wil je weten hoe je het maakt, kijk voor het recept onder lees meer:

Preimuffins met geitenkaas

Benodigdheden

1 prei
150 gram oesterzwammen
30 gram hazelnoten
6 eieren
1 teentje knoflook
scheutje room, scheutje olijfolie
150 gram gerapste geitenkaas
zout en peper
provencaalse kruiden
12 muffinvormpjes
 
Bereiding
Was de prei en snij deze in ringetjes, snij de oesterzwammen in dunne reepjes
Pel de knoflook en pers deze, hak de hazelnoten grof
Daarna de hazelnoten erbij en maak op smaak met zout, peper en de provencaalse kruidenBak de prei in een scheutje olijfolie en voeg na een paar minuten de knoflook toe
Klop de eieren los en voeg een scheutje room toe
Vul de muffinvormen met het preimengsel en vul af met de eieren en de room
Verdeel de geraspte geitenkaas over de muffins
Doe de muffins in de oven op 170 graden en bak ze in 20 minuten gaar
 
Lekker voor bij de borrel, als voorgerecht, zomerbuffet of hoofdgerecht.
Een fijn glas witte wijn of rosé hoort erbij!
 
    
 
Kennen jullie de Culicards van Femke  al? Dit zijn leuke wenskaarten met aan de ene kant een recept en aan de andere kant een leuke afbeelding die je goed als schilderijtje kunt gebruiken. Leuk om te sturen, maar helemaal om zo'n kaart te ontvangen. Ze zijn al in heel veel plaatsen te koop! De recepten zijn van Mirjams Keukenbrigade. Femke maakt ook keramiek voor op tafel, wijnkoelers, schalen en vazen en mooie schilderijen, hierover kun je meer lezen in een special die we over Femke hebben geschreven zie de link hieronder.
 
Meer over Femke kun je lezen als je op de link klikt Wie is Femke
Meer bijzondere recepten van de Culicards: Bramentaart   andere aardbeien
 
 
 
 
 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!