Wat eten we vandaag? Aubergines met feta en spinazie

Gepost in Eten & Koken.

  

Woensdag schreef ik over biologische markten en restaurants en nu gaan we een heerlijke biologisch bijgerecht maken, dat ook geschikt is als borrelhap of bij een buffet of bbq. Aubergines woden veel gebruikt in de Griekse keuken, de bekende moussaka, in de Franse keuken in de ratatouille en Libanese keuken als babaganoesj. Aubergines groeien aan een struik en in Nederland kennen we ze als paarse eivormige groenten. Ook is het goed tegen winderigheid, mocht je hier last van hebben. Het recept van vandaag is een Griekse variant en smaakt heerlijk.Koop vooral biologische aubergines en spinazie, de smaak is rijker en voller. Bij de biologische supermarkt Ekoplaza is een heel groot assortiment. 

    

Benodigdheden voor de auberginebootjes:
2 aubergines, in de lengte gehalveerd
zeezout en versgemalen peper
scheut olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
Voor de spinazie:
scheutje olijfolie
4 teentjes knoflook, geperst
1 kleine ui, fijngesneden
beetje Himalayazout)
300 g verse spinazie, gewassen en gedroogd
versgeraspte Parmezaanse kaas
2 eetl zwarte olijven, zonder pit en in stukjes
100 g feta
gemalen peper

Hoe maken we het?

1.Verwarm de oven voor op 200ÂșC2

2. Kerf het vruchtvlees van de aubergines in met een schilmesje in de vorm van een visgraat. Wrijf ze daarna in met zeezout en versgemalen peper en bestrijk ze royaal met olijfolie. De olijfolie moet goed in de inkepingen zitten. Verdeel de knoflook over de bootjes en zet ze 25-30 minuten in de oven tot ze helemaal zacht en gaar zijn

3. Bereid tegen het einde van de gaartijd van de aubergines de spinazie: giet een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur en fruit hierin de knoflook en ui met een beetje zeezout. Voeg de spinazie toe, zet het vuur hoger en schep een paar keer goed om zodat de spinazie slinkt (ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur en meng de vers geraspte parmezaan erdoor.

4. Verdeel de spinazie over de auberginebootjes, verkruimel de feta erover en beleg met olijven. Bestrooi met peper en eventueel nog wat extra zout.

HHHHmmmm lekker.

Voor meer inspiratie nog meer lekkere recepten:

Auberginedip  Griekse kip Paprikasalade

 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!