Wat eten we vandaag? Kabeljauw met mosterd dille saus

Gepost in Eten & Koken.

Dit keer een klassieker: kabeljauw met mosterd dille saus! Vroeger kwam dit bij ons op tafel als er iets bijzonders was. Nee geen indische rijsttafel, maar dit overheerlijke visgerecht. Wekelijks haal ik verse vis, meestal op de markt, maar ook bij de viswinkel. Ik hou erg van de smaak van kabeljauw. Je kunt er ook veel mee doen: bakken, grillen, stoven of in de oven. Deze vis is goed te combineren met taal van sausjes; natuurlijk is ie naturel ook erg lekker. Als groente heb ik groene aspergepunten gekozen, maar je kunt zelf de groente nemen die je lekker vindt. Met rijst, tagliatelli of dikke frieten het is allemaal lekker en niet ingewikkeld om te maken.

Benodigdheden voor 4 personen:

4 moten kabeljauw - liefst vers
1 ui
1 of 2 teentjes knoflook
250 ml. kookroom
2 eetlepels grove mosterd
1,5 eetlepel gedroogde dille of
1 takje gehakte verse dille
oljfolie
peper en zout

1. Dep de kabeljauw droog met een vel keukenpapier en kruid de vis aan weerszijden met peper en zout. Bak de vis om en om in een koekenpan in ongeveer 5 – 6 minuten gaar. De gaartijd is afhankelijk van de grootte/dikte van de vis uiteraard, dus houd hem even goed in de gaten. Kabeljauw moet mooi 'vlokken'.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook even kort aan in een beetje olijfolie.

3. Schenk vervolgens de kookroom bij de ui en knoflook in de pan en voeg hier de grove mosterd aan toe, gevolgd door peper en zout.

4. Draai het vuur laag en laat de roomsaus een klein beetje indikken.

5. Roer tot slot de gedroogde dille door de mosterdsaus.

6. Serveer de gebakken kabeljauw op een plat bord bovenop de aspergepunten en schenk de mosterd-dillesaus hier overheen. Garneer met extra dille en zwarte peper.

Super easy en vooral de saus is bijna geen recept te noemen, maar de combinatie van de vis plus de saus is waanzinnig lekker.

 

De aspergepunten kook je ondertussen kort zodat ze nog een lekkere bite hebben.

Nog meer visinspiratie? Pakketje kabeljauw uit de oven  carpaccio van zalm

 

 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!