Wat eten we vandaag? Wokpaddestoelen met groenten

Gepost in Eten & Koken.

 

groentepaddenstoelen

Toen ik vorig jaar in Maleisië was heb ik zo heerlijk gegeten. In Maleisië is de keuken een echte fusionkeuken. Chinese, Indonesische en Indiase invloeden. De inbreng van India bestaat uit de vele soorten curry's, de Indonesische saté en diverse gerechten met kokosmelk en Chinees met sojasaus, garnalenpasta en tamarinde. Dit groente paddenstoelen gerecht met sojasaus is in Maleisië een bijgerecht naast de vis of het vlees. Je kunt ook er ook vlees of de vis (garnalen) aan toevoegen als je dat lekker vindt. Die creativiteit eigen ik me altijd toe tijdens het koken. Het is een lekker licht gerecht, maak het eens een keer, ik kan het persoonlijk aanbevelen. Wat heb je nodig:

2 el sojasaus
1 el maizena
2 el plantaardige olie
2 tl sesamolie
16 shii-take paddenstoelen
zout en peper
3 tenen knoflook, overlangs gesneden
4 cm verse gemeber geschild en in dunne reepjes gesneden
2 rode pepers, van zaden ontdaan en in reepjes gesneden
6 lenteuitjes in dunne reepjes
400 gr. peultjes 
handvol taugé
1 el oestersaus
4 tl. geroosterde sesamzaadjes
 
Meng de sojasaus met 2 el water en maizena en zet dit apart.
Verhit de oliën in een wok en roerbak de paddenstoelen met zout en peper, totdat ze een beetje gaan schroeien.
Doe de knoflook, gember en pepers erbij. Roerbak 1 minuut op een hoog vuur en voeg nog wat zout en peper toe.
Giet er ongeveer 150 ml. water bij, laat circa 30 seceonden pruttelen en roer er dan het maizenamengsel en de oestersaus door.
Laat alles weer pruttelen tot je een goede glibberige saus krijgt.
Serveer op het een bord met witte rijst en bestrooi het met de geroosterde sesamzaadjes.
 
Selamat Makan.
 
groenterijstpaddenstoelen
 
Nog meer inspiratie?
 
 
 
 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!