Wat eten we vandaag? Sperziebonensalade met pittige kip en chorizo

Gepost in Eten & Koken.

 

sperzieboensladejamie

Beeld:Jamie magazine

Zin in een een lekker pittig, maar ook gezonde en voedzame lunch of avondeten? Dan moet je beslist dit recept eens maken. Ik vond het in Jamie magazine dat ik eens cadeau heb gekregen. Nu de plofkip uit de supermakrt verdwenen is en omdat ik kip lekker vind en je er echt veel mee kunt doen, heb ik dit kipgerecht eens geprobeerd. De pittige smaak van de chorizo, de volle smaak van de sperziebonen en uitjes en dan die kip erbij, superlekker! Snel maken!

Pittige kip met chorizo- sperciebonensla (4 personen)

– 2 kipfilets
– 200 gr chorizoworsten
– 1 1/2 citroenen
– 3 tl gerookte-paprikapoeder
– 400 gr sperziebonen'
– bosui
– 250 gr krieltjes met schil
– peper & zout
– extra vergine olijfolie
– optioneel plukje bieslook

Maak een marinade door in een grote kom 3 eetlepels olie te mengen met het sap van één citroen en het paprikapoeder. Voeg de kipfilets toe en wentel ze erdoor. (Je kunt dit al een tijdje van tevoren doen en de kip langer laten marineren.) Kook de aardappels 10 á 15 min in flink gezouten water. Giet daarna af en snijd ze door midden.

Breng een pan water aan de kook en blancheer de sperziebonen 2 minuten. Laat ze uitlekken en spoel ze af onder koud water.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en leg de gemarineerde kipfilets erin. Bak ze 4 minuten tot de onderkant karamelliseert, draai ze dan om en bak ze nog eens 4–6 minuten of tot ze door en door gaar zijn. Neem de pan van het vuur en laat de kip rusten.

Bak in een andere pan de chorizo en de aardappels in de rest van de olijfolie, roer de geblancheerde bonen erdoor en warm ze mee. Draai het vuur uit, knijp de overgebleven citroenhelft erover uit, voeg de bieslook toe en schep alles door elkaar. Snijd de kipfilets in plakjes en serveer ze met de salade; schep het vocht uit de pan erover.

Eet smakelijk! 

Bron: Jamie magazine nr. 15

Meer kip inspiratie: Griekse kip  

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!