Wat eten we vandaag: carpaccio met kroepoek

Gepost in Eten & Koken.

 

kroepoek

Een ware smaaksensatie heb je met dit voorgerechtje dat je ook heel goed als bijzonder hapje kunt serveren. Het is luchtig, licht en heel smaakvol. Het recept kreeg ik van mijn vriendin. Tijdens een etentje bij haar thuis kreeg ik dit verrukkelijke gerechtje. Zij heeft een tijdje in Bali gewoond en daar wordt in de restaurants met de Aziatische en Europese keuken geĆ«xperimenteerd. Probeer het eens, het is zo klaar! Voor de bereiding kijk verder onder 

Afbeeldingsresultaat voor kroepoek  Afbeeldingsresultaat voor plakjes carpaccio van ossenhaasAfbeeldingsresultaat voor bosuitjes 

Kroepoek en carpaccio

Voor vier personen
Bereidingstijd: ca. 10 minuten.

Wat heb je nodig?

2 bosuitjes
3 bolletjes gember en 1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels (arachide) olie
2 eetlepels (saherry) azijn
1 eetlepel Chinese sojasaus
2 eetlepels Tabasco (naar smaak)
2 ons rundercarpaccio
2 grote plakken kroepoek (naturel)

Bereiding:

Bosuitje schoonmaken en in dunne ringetjes snijden en andere in lange dunne reepjes
Gember in kleine stukjes snijden.
In een kom ringetjes bosui, gembersiroop, olie, azijn/sherry en sojasaus door elkaar mengen.
Op smaak brengen met enkele druppels tabasco.
Plakjes carpaccio voorzichtig halveren.
Kroepoek voorzichtig in 8 gelijke steken breken/snijden
Carpaccio op de kroepoek leggen
Sausje voorzichtg erover druppelen
Reepjes bosui en stukjes gember erover verdelen.
Direct serveren.

 

 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!