Wat eten we vandaag?Homemade gezonde groentencrisps

Gepost in Eten & Koken.

 

foto: shakeplus

Gezonde groentencrisps

Ga je toch lekker kokerellen met de Kerst dan heb ik hier een ontzettend leuk, lekker, gezond en makkelijk recept. Je kunt het gebruiken als snack bij een glaasje of als bijgerecht. Schuif het in de oven en 30 minuten later is het klaar! Iedereen zal enthousiast zijn over je eigen gemaakte en vooral gezonde snack.

Eigenlijk is het niet alleen geschikt voor de Kerst, maar het hele jaar door, want je kunt tegenwoordig alle groenten krijgen. Ook kun je afwisselen en eens andere groenten proberen. Als bijgerechtje of voorgerechtje, heel geschikt om mee te variƫren. Lees verder voor het recept:

Benodigdheden

Tij, rozemarijn, grof zeezout, paprikapoeder (optioneel)

1 Pastinaak

1 Zoete aardappel

2 Aardappels

1 Dikke winterpeen

1 Biet

(probeer ook eens: courgette, groene asperges)

foto: Vegazellig

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden

Was de groentes en snijd ze in plakken van een halve centimeter (hoe dunner hoe knapperiger)

Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier en goed droogdeppen

Bestrooi de plakjes met de kruiden en een beetje grof zeezout en besprenkel met olie

Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven, wel na 10 minuten even de plakjes omdraaien

Als de crisps klaar zijn even laten afkoelen voordat je ze presenteert

Lekkerrrrr!!

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!