Wat eten we vandaag? Maaltijdsalade met ossenhaas puntjes

Gepost in Eten & Koken.

 

 

Ook zin in een lichte maaltijd die snel klaar is? En wil je ook een beetje op je gewicht letten? Maak dan eens deze makkelijke en lekkere maaltijdsalade met ossenhaaspuntjes en teriyakidressing. Mijn vriendinnen zijn er gek op. Je kunt er mee variëren door extra wat olijven of paddenstoelen toe te voegen, restjes die je over hebt en toch nog in je koelkast staan. Er komen ook steeds meer restaurants en initiatieven om van restjes te koken of van producten die over zijn in supermarkten. Het is toch jammer om alles weg te gooien? Wees creatief in de bereiding van je eten, leuk en verassend lekker! Lees meer...

 

Maaltijdsalade met ossenhaaspuntjes en teriyakidressing

 

Ingrediënten:

  • 200 gram ossenhaas
  • olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 1 zakje rucola sla (à 75 gram)
  • 6 rijpe tomaten
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • bakje waterkers
  • naar smaak knoflook als je ervan houdt

Ingrediënten voor de dressing:

  • 4 eetlepels Kikkoman sojasaus less salt
  • 4 eetlepels sherry
  • 10 ml vloeibare zoetstof (bijvoorbeeld Natrena)
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Zet een grill- of koekenpan op het vuur tot deze heel erg heet is. Kerf ondertussen de ossenhaas aan beide kanten in en wrijf dan in met olijfolie en eventueel verse knoflook. Bestrooi het vlees met paprikapoeder, zout en peper.
  2. Leg het vlees in de pan en laat het vlees op hoog vuur dichtschroeien. Bak het vlees daarna, afhankelijk van de dikte en van de gewenste gaarheid, in 2 tot 3 minuten mooi bruin aan elke kant.
  3. Snij de tomaten in stukjes en meng deze met de rucola en waterkers. Maak de salade aan met het citroensap en een eetlepel extra vierge olijfolie.
  4. Snij het vlees in plakjes en leg dit op een bedje van salade.
  5. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet deze over de salade. Breng het geheel op smaak met peper en zout

Bron: Newfysic

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!