Paddenstoelenrisotto Mmmm..!

Gepost in Eten & Koken.

IngrediĆ«nten (4 personen)                                                             funghi-porcini 450
 
50 gr. funghi porcini (gedroogde soort italiaanse paddenstoel)   
250 gr gemengde paddenstoelen
30 gr boter
1 kleine ui gesnipperd
2 el olijfolie
350 gr risottorijst
30 gr rucola
1 l groentenbouillon
50 ml witte wijn
50 ml room
zeezout, zwarte peper 
optioneel: geraspte Parmezaanse kaas
 
Bereidingswijze:

Breng de gedroogde funghi porcini in 100 ml groentenbouillon aan de kook. Haal de bouillon zodra hij kookt van het vuur en laat de funghi vervolgens 10 minuten weken in het hete water. Snijd de paddenstoelen in stukken. Fruit de ui 1 minuut in de olie, schep de rijst er doorheen tot alle korrels glanzen. Voeg de 100 ml groentenbouillon met het aftreksel van de funghi porcini toe aan de rijst tezamen met de helft van de overige groentenbouillon en breng alles weer aan de kook. Draai de vlam laag en kook de rijst in 20-25 minuten beetgaar. Voeg als de rijst droog wordt steeds weer een beetje bouillon toe. Bak ondertussen in hete boter de schoongemaakte in 3 a 4 minuten op een hoog vuur gaar. Voeg nog vlak voor het serveren wijn en room toe.

Bestrooi de risotto met zeezout en zwarte peper en garneer het gerecht met rucola en de gebakken paddenstoelen.

Variatietip: Rasp vlak voor het opdienen wat Parmezaanse kaas over de risotto.

Heb jij nog een ander goed risotto recept? Deel het met ons, hieronder bij lees meer kan je het plaatsen, alle thuiskoks zijn je dankbaar!

 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!