Eten & Koken

'Een maaltijd bereiden en die vervolgens tot je nemen is een uiterst cultuur bepalende en sociale gebeurtenis voor ons mensen', Carlo Petrini oprichter Slow Food Academie. Dus laten we meer tijd besteden aan het bereiden ervan en als het even kan doe het dan vooral 'samen'! In deze rubriek komen verschillende soorten (buitenlandse) recepten en eetgelegenheden aan bod. Veel recepten zijn uit eigen keuken en ik vind het leuk deze met jullie te delen.

Soms is het ook leuk om eens buiten de deur te eten. We brengen in deze rubriek leuke adresjes en als jullie een bijzondere eetgelegenheid kennen waar je lekker en gezellig kunt eten, laat het ons weten!

 

Tags: restaurants recepten

Uit eten in toprestaurants via DiningCity

Gepost in Eten & Koken.

Dit keer geen recept maar een tip om voordelig uit eten te gaan in toprestaurants in heel Nederland. Als je dat wil dan kan dat via Diningcity. Binnenkort wordt bv. de Restaurantweek georganiseerd en daar moet je echt bij zijn. Wat je ook kunt doen is één van de drie Restaurant kaarten kopen, dat is helemaal geweldig wat je kunt dan:

 1 Jaar lang onbeperkt uit eten, de kaart is elke dag geldig en je hebt keuze uit 500+ restaurants van eetcafé tot sterrenzaak!

Kijk snel op de site van Diningcity voor alle restaurants in jouw buurt, reserveer direct of koop één van deze geweldige Restaurant kaarten. Cadeau geven is natuurlijk ook heel erg leuk!

 

 

 

 

Wat eten we vandaag? Beef teriyaki met zeetagliatelle

Gepost in Eten & Koken.

 

Bron: the lion kitchen

Ben je ook dol op de Japans-westerse keuken? Ik experimenteer graag en zo vond ik dit recept van beef teriyaki met zeewier tagliatelli. Echt heel erg smaakvol door de zeesmaak in combinatie met de teriyaki saus en sesam zaadjes. Zeewier wordt in de keukens van de sterrenkoks al enige tijd bereid. Zeewier is caloriearm en gezond. Probeer dit recept ook eens, het is makkelijk te bereiden en je bent snel klaar met dit overheerlijke gerecht. Voor de benodigdheden en het recept, lees verder onder lees meer......

Recept van de dag: Zomerse longdrinks

Gepost in Eten & Koken.

 

Culicardmojito2  Culicardcampari1

Heerlijke temperaturen, het is echt zomer! eindelijk kunnen we al een tijdje genieten van de zon, de warmte en de deuren en ramen lekker open tot 's avonds laat. Wandelen, fietsen en allemaal leuke buitendingen doen. Lekker buiten eten, op een terrasje zitten in de stad of op het strand, of op je eigen terras of balkon met een heerlijke zomerse longdrink. Dit keer twee recepten uit de Culicards serie van Femke en wel de Mojito, heerlijke longdrink die je zelf thuis kunt maken met lekker vers fruit en een Campari met grapefruit. Hoe je ze kunt maken lees je onder lees meer..................

culicardmojito

Benodigdheden
halve limoen in kleine partjes
handvol verse munt
2 a 3 theelepels rietsuiker
5 cl witte rum
sodawater
crushed ijs
 
Neem een stevig longdrink glas
Doe de limoen met de suiker, rum en munt in het glas
Stamp de blaadjes licht door de suiker
Vul het glas met het gecrushed ijs en roer het allemaal goed door elkaar met het sodawater
Serveer direct
HHmmm heerlijk met dit weer
 
camparigrapefruit
Benodigdheden
500 ml geperst grapefruitsap van rode grapefruit
50 ml Campari
Crushed ijs
Bosje verse munt
 
Meng in de blender het sap, de Campari en de helft van het ijs
Schenk in een grote kan
Doe de rest van het ijs erbij
Serveer in gekoelde glazen
Voor wie van Campari houdt is dit een heel lekker bijzondere afwisseling 
 
Deze recepten zijn van de Culicards van Femke. Het zijn leuke wenskaarten om te sturen maar nog leuker om zo'n kaart in je brievenbus te krijgen. Aan de ene kant een recept en aan de andere kant een mooie afbeelding. De afbeelding kun je ook inlijsten en dan heb je een kleerrijk schilderijtje. Op de website van Femke zie je ook de keramiek die ze maakt. Mooie vazen, schalen en wijnkoelers vaak met grote bloemen. Nog meer inspirerende recepten van de Culicards: frisse courgettesalade en Griekse kip

 

 

 

 

 

Wat eten we vandaag?Culicards recept met geitenkaas

Gepost in Eten & Koken.

 

Culicardgeit2

Geitenkaas, een lekkere kaas waar je veel mee kunt doen! Femke van de Culicards heeft een heerlijk recept dat je beslist eens moet proberen! Een preimuffin met geitenkaas, hazelnoten en oesterzwammen. Een bijzonder gerechtje dat je kunt gebruiken bij een gezellig zomerbuffet, als een voorgerechtje, bij de borrel en zelfs als vegetarisch hoofdgerecht als je er meer neemt op een bedje van sla! Je hoeft niet lang in de keuken te staan, lekker makkelijk en heerlijk van smaak. Wil je weten hoe je het maakt, kijk voor het recept onder lees meer:

Wat eten we vandaag? BBQ specials

Gepost in Eten & Koken.

Eindelijk wordt het bbq-weer! Veel zon, lekkere temperatuur tot laat in de avond, dus wat weerhoudt je om eens te barbecuen? Natuurlijk kun je een kant en klaar pakket kopen met de geijkte sausjes, salades en stokbrood, dat is altijd lekker en goed. Nu eens wat variatie met bijzondere recepten: lekker veel gegrilde groenten, niet vet en ook gezond met daarbij kipfilet met een overheerlijke marinade. Met een frisse venkel druiven salaade erbij heb je een leuke bijzondere bbq. De recepten vind je onder lees meer...........

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!