Eten & Koken

'Een maaltijd bereiden en die vervolgens tot je nemen is een uiterst cultuur bepalende en sociale gebeurtenis voor ons mensen', Carlo Petrini oprichter Slow Food Academie. Dus laten we meer tijd besteden aan het bereiden ervan en als het even kan doe het dan vooral 'samen'! In deze rubriek komen verschillende soorten (buitenlandse) recepten en eetgelegenheden aan bod. Veel recepten zijn uit eigen keuken en ik vind het leuk deze met jullie te delen.

Soms is het ook leuk om eens buiten de deur te eten. We brengen in deze rubriek leuke adresjes en als jullie een bijzondere eetgelegenheid kennen waar je lekker en gezellig kunt eten, laat het ons weten!

 

Tags: restaurants recepten

Wat eten we vandaag? Avocado met zalm!

Gepost in Eten & Koken.

   

Ben je ook zo dol op vis en ook op de gezonde avocado? We kennen de avocado het meest als de guacomole bij tortilla's, maar hier een lekker lunchgerecht dat je ook goed kunt maken als voorgerecht. Het is belangrijk dat je geen harde advocado neemt, hij moet lekker stevig, maar toch zacht zijn. De avocado komt uit centraal Amerika en groeit aan een boom. De avocado bevat meer gezond vet dan alle andere vruchten en relatief weinig verzadigd vet, dat ook wel het 'slechte' vet genoemd vanwege het ongunstige effect op het cholesterol. Ondanks de hoeveelheid vet, bestaat de avocado voor meer dan 70 procent uit water. Verder is de vrucht rijk aan kalium en bevat deze 0.4 mg ijzer. Superfood? Kijk voor het recept onder lees meer:

Wat eten we vandaag? Vega Gado gado

Gepost in Eten & Koken.

 

Eindelijk weer eens een Indonesisch recept en vegetarisch nog wel. Ben je ook zo dol op de Aziatische keuken? Voor de vegetariërs onder ons of om eens een keer geen vlees te eten is dit een fijn recept dat hier regelmatig op tafel komt. Het is eenvoudig te maken en smaakvol om te eten. Lekker met kroepoekjes en komkommer erbij. Voor het recept kijk verder onder lees meer....

Barbecue of keukengrill? Dit is echt super lekker!

Gepost in Eten & Koken.

barbecue vlees 2

Geroosterde varkenshaas met pruimenzoetzuur & warme mie! (grilltijd 20 à 25 minuten).

Ingrediënten (4 pers.) 

400 gr rode pruimen gehalveerd, ontpit en grof gesneden, 1 kaneelstokje gehalveerd, 1 rode spaanse peper zonder zaadjes en fijngehakt, 150 gr geleisuiker, 1dl rode wijnazijn, olie, 2 varkenshaasjes á ca. 400 gr., 250 gr gaar gekookte en uitgelekte Chinese eiermie, 2 el olijfolie met chilismaak, zout en versgemalen peper.

Wat eten we vandaag? Eenpansgerecht met prei

Gepost in Eten & Koken.

 

preischotel2

Eén van de favoriete gerechten van de kinderen is de preischotel. Toen ze klein waren smulden ze ervan en nu ze inmddels het huis uit zijn en zelf koken, maken ze dit eenpansgerecht ook graag en is het nog steeds favoriet. Niet alleen doordat het zo lekker is, maar ook omdat je het snel en makkelijk kunt bereiden. Toen één van mijn zoons de foto's die jullie zien naar mij toestuurde om te laten zien wat hij die avond at met de tekst: weet je nog? vond ik het een mooie reden om dit recept met jullie te delen. Misschien ook een goede tip voor voor uithuizige kinderen of als je zelf snel en lekker wilt eten. Voor het recept kijk onder lees meer

Lekker ontbijtje met een bijzonder beschuitje

Gepost in Eten & Koken.

  + +  

Ben je gewend elke dag hetzelfde als ontbijt te eten. Twee bruine boterhammen of een bordje havermoutpap? Soms wil je wel eens even iets anders. De "gezonde smoothies" zijn aan mij wel besteed, want ik hou niet zo erg van brood in de ochtend. In het weekend heb je meer tijd om een lekker ontbijt gerechtje te maken. Het is gezond en makkelijk te maken: een beschuitje met yoghurt en appel of ander fruit dat je lekker vindt. Het recept vindt je onder lees meer....

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!