Eten & Koken

'Een maaltijd bereiden en die vervolgens tot je nemen is een uiterst cultuur bepalende en sociale gebeurtenis voor ons mensen', Carlo Petrini oprichter Slow Food Academie. Dus laten we meer tijd besteden aan het bereiden ervan en als het even kan doe het dan vooral 'samen'! In deze rubriek komen verschillende soorten (buitenlandse) recepten en eetgelegenheden aan bod. Veel recepten zijn uit eigen keuken en ik vind het leuk deze met jullie te delen.

Soms is het ook leuk om eens buiten de deur te eten. We brengen in deze rubriek leuke adresjes en als jullie een bijzondere eetgelegenheid kennen waar je lekker en gezellig kunt eten, laat het ons weten!

 

Tags: restaurants recepten

Klassieke tomatensaus maar wel pittig!

Gepost in Eten & Koken.

tomatensaus

Er zijn talloze manieren om een tomatensaus te maken, maar ik vind deze de lekkerste! Ik maak hem in een grotere hoeveelheid en vries hem dan in kleine porties in. Zo kan ik altijd in noodgevallen in no time een lekkere, gezonde (vegetarische) pasta voor mezelf op tafel toveren. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

4 blikken gepelde tomaten van 400 gram, 1 el olie, 1 geperst teentje knoflook, 2 kleine uien, gesnipperd, 1/4 l rode wijn, 2 el fijngehakte oregano, basilicum of majoraan,2 à 3 verse Spaanse pepers, 1 aubergine, grofgemalen zwarte peper en zeezout.

De bereidingswijze vind je onder 'lees meer'!

Basilicum kweken en pesto maken, so easy!

Gepost in Eten & Koken.

 pestopotten

Het basilicumzaad zit weer in de potten en worden naar buiten gezet als het niet te koud is en verder prijken ze op de vensterbank in de keuken. Basilicum kun je heel goed zelf kweken om er later groene pesto van te maken. De eigengemaakte pesto is natuurlijk veel lekkerder dan uit een potje en als je weet hoe het moet is er geen kunst aan. Ook beleef je veel plezier aan het opkomende groen en later als zich mooie volle bladeren vormen. Deze blaadjes kun je in veel recepten gebruiken, of lekker op een broodje met kaas en tomaten. Je hoeft dan geen potjes met verse basilicum meer te kopen, maar je knipt ze gewoon vanje eigen gekweekte plant in je tuin of op je balkon! Onder lees meer vind je het recept van de Culicards hoe je zelf pesto kunt maken.

Het geheim van lekkere koffie!

Gepost in Eten & Koken.

koffiemachine

Cappucino of espresso? La Bella Macchina! Mijn man heeft enkele jaren geleden een heus Italiaanse espressomachine aangeschaft! De passie voor Italië gaat veel verder dan alleen de taal, de vakanties, de maaltijden, de films, de krant en zo kan ik nog wel doorgaan. Op een dag kwam er een glanzende machine (vooral geen apparaat zeggen). En daarbij kwam ook een bonenmaler en natuurlijk de koffieboon! Dat was een ware zoektocht. Hoe vind je de juiste koffieboon waarvan jij de smaak het allerlekkerst vindt en het belangrijkste: hoe maak je de lekkerste koffie?

Wat eten we vandaag? Pakketje kabeljauw uit de oven!

Gepost in Eten & Koken.

kabeljauw collage

Dit is echt een leuk hoofdgerecht voor als je visite krijgt! Je maakt de pakketjes helemaal klaar voordat de gasten komen en je legt ze 30 minuten voor het eten in de oven en klaar is Kees. Het oogt ook lekker spannend als je het serveert, want als je niet weet wat erin zit waant een ieder zich bij het uitpakken voor heel even kind!

Ingrediënten 4 pers: 4 mooie moten kabeljauw, 2 courgettes, 1 of 2 penen, verse dille, 1 citroen, zeezout en olijfolie. Kijk voor de bereiding onder 'lees meer'!

Wat eten we vandaag? Vijgen met schapenkaas

Gepost in Eten & Koken.

 

culicardschaap1

Heb je een gezellige feestelijke borrel dan zijn deze vijgen met schapenkaas één van de lekkerste recepten met vijgen. Als voorgerechtje is het ook geschikt en als kleine maaltijd met sla erbij kun je deze smakelijke combinatie ook goed op tafel zetten.Makkelijk te bereiden en snel klaar, dat is fijn natuurlijk. Het is een mooi gerechtje voor de Paasdagen. Je kunt het recept vinden op de Culicards van Femke .
Kijk onder lees meer voor het recept:

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!