Eten & Koken

'Een maaltijd bereiden en die vervolgens tot je nemen is een uiterst cultuur bepalende en sociale gebeurtenis voor ons mensen', Carlo Petrini oprichter Slow Food Academie. Dus laten we meer tijd besteden aan het bereiden ervan en als het even kan doe het dan vooral 'samen'! In deze rubriek komen verschillende soorten (buitenlandse) recepten en eetgelegenheden aan bod. Veel recepten zijn uit eigen keuken en ik vind het leuk deze met jullie te delen.

Soms is het ook leuk om eens buiten de deur te eten. We brengen in deze rubriek leuke adresjes en als jullie een bijzondere eetgelegenheid kennen waar je lekker en gezellig kunt eten, laat het ons weten!

 

Tags: restaurants recepten

Oosters en vegetarisch, een pittige combinatie!

Gepost in Eten & Koken.

 

 

oosterse noedels

Oosterse noedels met gewokte sugarsnaps, broccoli en pinda's, een gezond en heerlijk gerecht uit de receptenreeks van Hello Fresh.

Ingrediënten (4 pers.)

1 rode peper, 4cm verse gember, 1 peen, 500 gr. broccoli, 300 gr. noedels, 250 gr. sugarsnaps,4 el sojasaus (b.v. Kikkoman) , 100 gr. pinda's, 3 el zonnebloemolie, 4 el ketjapsaus, 2 el witte wijnazijn, 2 el honing.

Kijk voor de bereiding onder 'lees meer'.

Creatief met brood!

Gepost in Eten & Koken.

broodbakmachine met brood

Enthousiast gemaakt door mijn vader die al jaren zijn eigen brood bakt met een machine en overgehaald door een aantrekkelijk geprijsde en goed ogende broodbakmachine van de Lidl ben ik in het diepe gesprongen! En daar staat ie dan! Een enorm bakbeest, maar na twee keer een brood gebakken te hebben houd ik al van hem. Wat een waanzinnig apparaat. Je gelooft het niet zo gemakkelijk gaat het. Je gooit er eerst wat lauwwarm water in, dan daarna een half pak meel, je drukt één knop in en na drie uur ruikt je keuken naar een heerlijk brood en zie je het wondertje liggen! Kijk verder onder 'lees meer'!

Wat eten we vandaag? Carpaccio van zalm als lunch of voorgerecht!

Gepost in Eten & Koken.

 zalm carpaccio gedraaid

Carpaccio Salmone, gemarineerde rauwe zalm! Qua bereidingstijd stelt het niks voor, maar je moet er wel even rekening mee houden dat je 30 tot 60 minuten uur wachttijd nodig hebt en dan is het geweldig lekker! Het water loopt je in de mond bij het zien van deze mooie zalmfoto, toch?

Ingrediënten (4 pers.): 600 gr. verse dun gesneden zalm, 16 eetlepels olijfolie, 3 citroenen, 1 bosje gehakte basilicum, 50 gr Parmezaanse kaas in fijne schilfers, roze peperbolletjes, 1 bosje gehakte peterselie, peper en zout. Kijk voor de bereiding onder 'lees meer'!

Wat eten we vandaag?Tongstrelend Italiaans dessert!

Gepost in Eten & Koken.

 

italiaanstoetje1

Ben je ook zo dol op een zoet nagerecht? Probeer dan eens dit dessert, het is één van mijn favorieten. Doe inspiratie op en maak dit geweldige overheerlijke toetje! Het is altijd een succes als je gasten hebt. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar is dus écht een zoete verleiding als afsluiting van de maaltijd! Het is ook nog eens makkelijk te maken, dus je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan. Kijk onder lees meer voor het recept:

Zoete of hartige havermoutmuffins voor ontbijt of lunch

Gepost in Eten & Koken.

  1.  

hartigemuffins

Ben dol op muffins, de gewone van cake met stukjes chocola of helemaal van chocola! Daarom was ik blij dat ik de "gezonde havermoutmuffins" hebt ontdekt op het foodblog Uit Pauline's keuken . Snel en makkelijk gemaakt en natuurlijk heel gezond!
Lekker als snel ontbijt, of de hartige muffin mee in de tas als lunch naar je werk. Je kunt er een heleboel tegelijk maken in verschillende variaties en ze daarna gewoon invriezen. Je kunt hartige of zoete muffins maken en de vulling kan je eigenlijk helemaal zelf bepalen. Welke vruchten je lekker vindt of welke kaas of vlees of gedroogde tomaatjes. Eigenlijk is alles mogelijk, gewoon doen waar jij zin in hebt. Voor het recept kijk onder lees meer.......

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!