Eten & Koken

'Een maaltijd bereiden en die vervolgens tot je nemen is een uiterst cultuur bepalende en sociale gebeurtenis voor ons mensen', Carlo Petrini oprichter Slow Food Academie. Dus laten we meer tijd besteden aan het bereiden ervan en als het even kan doe het dan vooral 'samen'! In deze rubriek komen verschillende soorten (buitenlandse) recepten en eetgelegenheden aan bod. Veel recepten zijn uit eigen keuken en ik vind het leuk deze met jullie te delen.

Soms is het ook leuk om eens buiten de deur te eten. We brengen in deze rubriek leuke adresjes en als jullie een bijzondere eetgelegenheid kennen waar je lekker en gezellig kunt eten, laat het ons weten!

 

Tags: restaurants recepten

Wat eten we vandaag? Oh la la chocola!

Gepost in Eten & Koken.

 

Onlangs was ik bij een goede vriendin in Brussel, het was natuurlijk gezellig om samen de stad in te gaan! Mooie expositie bezocht "Faces now and than". Portretten die geschilderd zijn tot portretten die gefotgrafeerd zijn in een tijdlijn. Brussel voelt écht buitenlands door de mooie grote historische gebouwen, de Franse taal, het heerlijke eten en vooral de chocola. Natuurlijk kennen we de Belgische bonbons, maar in Brussel was er nog veel meer dan die bekende bonbons. Kleine chocolaatjes, snippers chocola, chocolade taartjes zo verfijnd, chocolade pastilles en nu vooral veel chocola voor Valentijn, hartjes als ware kunststukjes allemaal van chocola. Verleidelijke chocola die langzaam op je tong smelt in de meest fantastische smaken. Chocola is daar Haute chocolat! Ook kon je bij die haute chocolatiers een proeverij (tegen betaling) doen. HHmmm ongelofelijk lekker. Chocola is tot kunst verheven! Chocola kun je ook goed zelf maken, zelf ben ik dol op truffels vandaar het recept voor zelfgemaakte chocolade truffels, gevuld met room! Haute Chocola de la maison! Kijk onder lees meer voor het recept!

Wat eten we vandaag? Heerlijke maaltijdsoep van linzen!

Gepost in Eten & Koken.

linzensoep

Superlekkere en voedzame maaltijdsoep boordevol vezels! Uit de receptenkeuken van Hello Fresh!

Ingrediënten 4pers.:

1 ui, 5cm verse gember, rode peper, 160 gr. groene linzen, 4tl paprikapoeder, 3 tl kaneel, 400gr. bataat, 1,5 courgette, 3 tomaten, 3/4 limoen,5 takjes bladpeterselie, 2 blokjes groentebouillon, 2 el olijfolie. Lekker boerenbrood voor erbij.

Kijk onder 'lees meer' voor de bereiding!

Wat eten we vandaag? Kabeljauw met pistousaus.

Gepost in Eten & Koken.

bron: Lekker Weten.

Wat eten we in de winter? Stamppot, erwtensoep, bonenschotel.....allemaal heel lekker maar wel zware kost en calorierijk! Voor de variatie is een stukje vis met groente een mooie en gezonde afwisseling in je menu en ook heel fijn snel en makkelijk te maken. We spraken Sigrid die de hoofdredactrice is van het huismagazine Lekker Weten(verschijnt 4x per jaar) van Ekoplaza, de biologische supermarkt. Dit keer is het recept dan ook van Lekker weten.Voor ingrediënten en bereiding zie onder lees meer:

Foute wijndrinkmaniertjes!

Gepost in Eten & Koken.

 

paulpat wijnglas

Afgelopen zaterdagavond ging ik met een vriendin naar 'Gooische Vrouwen 2' . En daar viel me ineens op dat er nogal wat manieren zijn om je wijnglas vast te houden. Vooral de manier waarop 'Evert' de Gooische corpsbal, zijn glas vasthield was bijzonder geestig. Hij hield het glas of beter gezegd; de voet van het glas zo afschuwelijk arrogant decadent 'over de top' vast, waardoor ik het echt uit zat te proesten van het lachen. Wat een karikatuur! Ik bedacht me ineens dat het leuk was om eens te kijken wat de echte wijnkenners hierover te zeggen hebben. En het is een wetenschap, want de smaakbeleving komt pas tot zijn recht als het glas op de wijze wordt vastgehouden. Wil je weten hoe? Lees dan verder onder 'lees meer'.

Wat eten we vandaag? Gezonde tomatensoep van verse tomaten!

Gepost in Eten & Koken.

 

culitomatensoep

Ook dol op soep? Je kunt mij ervoor wakker maken. Het is ook leuk en creatief om zelf soep te maken. Urenlang bouillon trekken, een stevige maaltijdsoep of een lichte Aziatische soep. Dit keer maken we tomatensoep van verse tomaten, omdat tomaten heel gezond zijn. Ze zitten vol vitamine C, zink en calcium en ook bevatten ze een stofje genaamd lycopeen waarvan zelfs wetenschappelijk is bewezen dat het beschermt tegen kanker. Uit onderzoek is ook gebleken dat tomaten goed zijn tegen huidveroudering en rimpels. Elke dag 10 eetlepels tomatensaus vermengd met olijfolie geeft aantoonbaar resultaat! Maar wij gaan een tomatensoep maken met verse tomaten, wederom een recept van de Culicards van Femke! Kijk verder onder lees meer:

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!