Eten & Koken

'Een maaltijd bereiden en die vervolgens tot je nemen is een uiterst cultuur bepalende en sociale gebeurtenis voor ons mensen', Carlo Petrini oprichter Slow Food Academie. Dus laten we meer tijd besteden aan het bereiden ervan en als het even kan doe het dan vooral 'samen'! In deze rubriek komen verschillende soorten (buitenlandse) recepten en eetgelegenheden aan bod. Veel recepten zijn uit eigen keuken en ik vind het leuk deze met jullie te delen.

Soms is het ook leuk om eens buiten de deur te eten. We brengen in deze rubriek leuke adresjes en als jullie een bijzondere eetgelegenheid kennen waar je lekker en gezellig kunt eten, laat het ons weten!

 

Tags: restaurants recepten

Wat eten we vandaag? Fondue met roquefort en rode port

Gepost in Eten & Koken.

roquefortpeer rode port

Een super verfijnde, lekkere en heel gemakkelijk te maken fondue voor een gezellig dineetje met goede vrienden die uiteraard wel van een goed glas rode port moeten houden! 

Ingrediënten (4 personen)

2 peren, 1 el verse citroensap, 4 verse vijgen, 6 stengels bleekselderij, 2 strookjes witlof,125 ml slagroom,400 gr verbrokkelde roquefort, 300ml melk, 2 el maïzena, 3 el rode port, zout, peper

Zie onder 'lees meer' de bereidingswijze!

Wat eten we vandaag?Paprikasalade uit de oven! Overal lekker bij

Gepost in Eten & Koken.

 

paprikasalade

Na alle uitgebreide kerstdiners en/of familiebrunches; of het nu stamppotten waren of exclusieve gerechten, nu een eenvoudige gezonde paparikasalade die overal bij past. Mijn partner die heel goed is in de Italiaanse keuken bereidt regelmatig deze salade omdat ik em zo lekker vind en goed gecombineerd kan worden met stokbrood of foccacia, bij een groene salade, bij een lekker stukje vlees of vis of bij een pasta. Een goed idee voor bij de restjes van de afgelopen dagen. Het is snel klaar en smaakt heerlijk zoet en toch fris. Oh ja, je kunt het ook als voorgerecht gebruiken en het bevat veel vitamine c. Kijk voor het recept onder lees meer!

Wat eten we vandaag? Zalmtartaartje vooraf!

Gepost in Eten & Koken.

culicardzalmtartaartje

Weten we al wat we gaan eten met de feestdagen, worden we druk in de keuken, of maken we het ons makkelijk en kopen we alles kant en klaar? Misschien toch leuk om zelf iets te maken. We kozen voor een makkelijk gerechtje dat snel klaar is en heel geschikt als voorafje. Een zalmtartaartje met rucolasaus. Het recept komt van de Culicards van Femke, je weet wel, de wenskaart met een mooie afbeelding en een recept. Kijk voor meer inspiratie en hoe je het maakt onder lees meer:

Wat eten we vandaag?Zelf gemaakte chocolade bonbons!

Gepost in Eten & Koken.

bonbons gesneden

Mocht je tijdens de feestdagen nog visite krijgen of ben je op zoek naar een niet al te overdadig nagerecht maar wel heel erg lekker en speciaal dan is dit wel een heerlijke traktatie die je dagen vantevoren maakt. Je kunt het met gedroogde vijgen of dadels doen maar spaanse mini vijgen of pruimen kan je ook gebruiken. Het is echt niet moeilijk, probeer het maar!

Ingrediënten voor een nagerecht van 4 personen:

12 gedroogde vijgen,dadels etc., 100ml rode port, 2 el. gepelde pistachenoten, fijngehakt, 200g chocolade (puur of melk),bakpapier, cacaopoeder om te bestuiven. Kijk voor de bereiding onder 'lees meer'.

Wat eten we vandaag? Hutspot indonesian style!

Gepost in Eten & Koken.

hutspot indonesian style 308p

Paul zit aan de andere kant van de wereld n.l. in Maleisië en zal ook nog een familiebezoekje doen in Indonesië! En aangezien ik enorm van indonesisch eten houd ben ik alleen al daarom jaloers. Dat bracht mij op het idee, nu wij volop in het koude weer en aan de stamppotten zitten, om de al om vertrouwde hutspot eens in het winterzonnetje te zetten maar dan met een indonesische twist. Lekker pittig dus. Zoals jullie van ons gewend zijn ; ook weer snel en makkelijk te maken, heel gezond en werkelijk hartstikke lekker! Kijk onder de 'lees meer' knop voor het recept!

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!