Lezen & Kijken

Was je vroeger geboeid door een film of boek, begrijp je nu niet meer wat je er ooit aan gevonden hebt. Wat een geluk, want zo blijft het tenminste interessant. Gaat het in deze rubriek dan altijd over de laatst verschenen boeken en de nieuwste films? Wij denken dat kwaliteit het criterium moet zijn. Dus alle tips ook uit vervlogen tijden, we horen ze graag! 

Winterochtend op de hei

Gepost in Lezen & Kijken.

nandawinter16

Fotografie: Nanda Vermeulen

Winterochtend op de hei.

Een stilleven in de aangename kou van de ochtend na een nacht gevuld met vrieskou. De grassen zijn omhuld met een laagje sneeuwkristallen, sereen en puur. Laat je gedachten gaan en geniet van dit moment van rust...........

Mijn collega Nanda maakt prachtige foto's, vooral in de natuur. Fotograferen is haar hobby en ze zou graag meer tijd hebben om zich nog beter in de fotografie te verdiepen. Elke maand komt er een mooie foto die zij voor Hello 5.0! beschikbaar stelt, we kunnen dus een beetje meegenieten van al het moois dat Nanda in de natuur ontdekt.

 

 

2015 terugblik

Gepost in Lezen & Kijken.

 

De laatste dag van het jaar! We denken even terug hoe het gegaan is. Voor Hello 5.0! een enerverend jaar met veranderingen. Paul ging alleen verder en mede dankzij de geweldige gastmodellen konden we mooie fotoshoots maken en natuurlijk -heel belangrijk- de fotografen MisjaB ook bekend van Zin magazine en Gaston Wals die modeshoots maakt voor vele bedrijven. Het waren nieuwe en leuke belevenissen voor de gastmodellen, niet eerder hadden ze dit gedaan. Spannend om te zien hoe je op een blog/website komt. Vele stijlen en types; dat is ook waar Hello 5.0! voor staat. Inspirerend, want je hoeft geen fotomodel te zijn met de meest ideale maten. Gewoon en bijzonder zoals jij en ik. Iedereen heel erg bedankt voor jullie interesse en ik wil in 2016 nog veel meer vrouwen en ook mannen bereiken met Hello 5.0!

Een gezellige oudjaarsavond en ik wens jullie veel geluk, goede gezondheid, gezelligheid en inspiratie toe in 2016!

 

 

Wat eten we vandaag? Rode bieten salade

Gepost in Lezen & Kijken.

 

Als kind aten we in de koudere maanden regelmatig bietensalade, met een biefstukje en aardappels. Rode bieten zijn erg gezond, ze bevatten veel calcium en magnesium. Je kunt rode bieten warm gekookt eten, maar ik vind ze het lekkerst in een salade. Zeker in de winter is een maaltijdsalade heel aantrekkelijk, maar ook als bijgerecht. Rode bieten zijn een goede basis voor een gezonde salade: een bietensalade. Je kunt variëren wat je maar wilt, hieronder vind je een recept waarbij zowel groenten als fruit zijn gebruikt en in combinatie met de pasta geschikt is als een maaltijdsalade.

Wat heb je nodig voor 2/3 personen:

4 rode bieten – gekookt (te koop in een verpakking in de supermarkt)
Ongeveer 100-200 gram pasta
1 komkommer
1 stengel bleekselderij
1 wortel
1 appel
1 sinaasappel (je kunt ook grapefruit gebruiken)
2 eetlepels yoghurt

Bereiding

Kook als eerste de pasta, giet deze af als het gaar is en laat afkoelen

Was de komkommer en snijd in de lengte doormidden
Schraap met een theelepel de zaadjes uit de komkommer
Snijd de helften komkommer in stukjes (het zijn dan stukjes in de vorm van een 'C')
Was de wortel en snijd deze in kleine stukjes
Snijd de bieten in grove stukken
Schil de appel en snijd in stukjes
Was de bleekselderij (zit vaak vol met zand!) en snijd deze in kleine stukjes
Schil de sinaasappel en snijd de partjes in stukjes (zorg dat je pitten verwijdert), ik snijd het witte altijd weg van de sinaasappel omdat ik dit niet lekker vind, je kunt dit er aanlaten als het je niet deert
Doe alles in een grote kom en voeg de yoghurt toe

Eventueel nog wat peper uit de pepermolen
Roer de ingrediënten goed door elkaar en serveer in een glas of bord op een bedje van groene sla bv.

Variatietips

Je kunt noten en fetakaas toevoegen om het nog veelzijdiger te maken. Je kunt in plaats van bleekselderij ook ui gebruiken, maar houd er dan rekening mee dat dit de smaak volledig verandert: de ui overheerst wel, maar ik vind dat zelf erg lekker. Als je ui gebruikt voeg dan zeker wat noten, kaas en bijvoorbeeld rozijnen toe om het scherpe van de ui wat te compenseren.

Bron: www.plezierindekeuken.nl

Nog meer kookinspiratie? Biefstuk met boerenjongens Venkel-druiven salade

 

 

Inspiratie: laat komen wat komt...........

Gepost in Lezen & Kijken.

   

 Bron: Ingspire.nl

Soms kom je in een situatie terecht die niet je eigen keuze is. Dit kan overal zijn, in je werk, in je relatie, contact met familie of vrienden. Soms moet je direct handelen want anders weet je dat het fout gaat. Als het leven niet loopt zoals je het graag zou zien, komt de nadruk vaak te liggen op beperkingen en niet op kansen. Je gelooft dan niet meer dat het nog de moeite waard is om ervoor te vechten. Als je jezelf uit deze gedachten weet los te maken door te denken "laat komen wat komt, laat gaan wat gaat en zie wat overblijft" en dit vanuit je hart gaat denken, dan krijg je uiteindelijk weer vertrouwen en kom je door een moeilijke periode heen. 

  

 

Nog meer inspiratie? Lees: De taal van het hart  Positiviteit, makkelijk gezegd?

 

 

3D printers: print zelf je pasta, chocola, sieraden .......

Gepost in Lezen & Kijken.

 

Onlangs las ik een artikel over het 3D printen van pasta. Na een kleine zoektocht zag ik dat er een brug wordt geprint in Amsterdam, dat je bij de Hema een unieke armband, ketting of telefoonhoesje zelf kunt ontwerpen en printen. En dat er meubels, vazen, schoenen, tassen en nog veel meer kan worden geprint. Is 3D printen over een paar jaar de normaalste zaak van de wereld? Onderzoeksbureau TNO werkt in Nederland al aan het 3d-printen van voedsel. Onderzoekers kunnen al chocolade in allerlei vormen printen en zien een toekomst voor zich waarin voedsel in verzorgingstehuizen aantrekkelijker wordt gemaakt met behulp van 3d-printers. De 3d-printer kun je vergelijken met een ander gereedschap of keukenapparaat dat je al in huis hebt: handig, maar je hebt hem niet elke dag nodig. Er zijn veel soorten printers, naar gelang het product dat je wil printen. Je eigen sieraden ontwerpen lijkt mij erg leuk om te kunnen doen, want zo'n printer hoeft niet al te groot te zijn en die kun je makkelijk thuis plaatsen. Hoe werkt zo'n pastaprinter eigenlijk? Je doet meel en water in de printer, je stelt em in op het gewenste model en het komt er laagje voor laagje uit. Bekijk het filmpje. 

      

    

En wat dacht je van je eigen mini-me? Een beeldje van jezelf, je geliefde, je kinderen....helemaal te gek toch, kun je zo op de kast of de vensterbank! 

Jurken en schoenen zijn meer art en experimenteel, maar ook die worden al geprint!

Adriaan van Dis: ik kom terug

Gepost in Lezen & Kijken.

 

In de vakantie verslind ik boeken, zo ook dit jaar. Van spionage tot psychologische romans tot management boeken. Ook dit keer genoot ik niet alleen van de zon, de zee en het strand, maar ook van de vele boeken. Eén van de boeken waardoor ik niet kon stoppen met lezen was het boek van Adriaan van Dis. Door mijn Indonesische achtergrond heb ik natuurlijk extra interesse en heb ik vrijwel alle boeken van Adriaan van Dis gelezen. Ook heb ik een gesigneerd boek in mijn boekenkast staan, gekregen na een optreden in een schouwburg. Dit boek "Ik kom terug" is zoals vele recencies hebben geschreven, is van een hartverscheurende schoonheid. De verdieping in de relatie met zijn moeder aan het einde van haar leven is een strijd van liefde, tederheid, irritatie en berusting. Dit jaar is het 70 jaar geleden dat er een einde kwam aan de oorlog in Nederlands Indië. Deze periode komt ook heel subtiel naar voren.  Heb je het nog niet gelezen: ga het lezen!

Je kunt dit boek en ook een aantal andere mooie boeken van Adriaan van Dis direct bestellen via deze link van  Bol.com

     

 

 

         

 

Een ereader is ook makkelijk, ik heb em zelf niet, maar het scheelt veel gewicht in je koffer als je gaat vliegen, in bed kun je ook lekker lezen door de schermverlichting en je hebt heel veel boeken bij je! Deze kost 119,00!

Lees je favoriete boeken waar je ook bent met de Icarus Illumina e-reader. Het apparaat beschikt over een 6 inch E-Ink Pearl HD touch screen met geïntegreerde schermverlichting. Dit betekent dat je comfortabel kunt lezen zowel bij daglicht als in het het donker. Dankzij de Wi-Fi-connectiviteit kunt je draadloos surfen op het web en heb je tevens toegang tot content op de web. De Illumina is 's werelds eerste e-reader met het Android 4.2 Jelly Bean besturingssysteem. De e-reader wordt geleverd met een aantal voorgeïnstalleerde apps. Je kunt natuurlijk ook zelf apps installeren, zoals de bol.com ebooks app, zodat je toegang hebt tot al je favoriete ebooks. Je kunt deze direct bestellen via de link van: Bol.com

 

Inspirerende spreuken voor elk moment

Gepost in Lezen & Kijken.

 

De Lotusbloem als symbool voor het hindoeïsme en boedisme.
Heel speciaal aan de Lotusbloem is, dat zij eigenlijk in modder groeit, terwijl er nooit een spoortje modder op de bloem zelf of aan de bladeren te bespeuren is. Men noemt dit het 'Lotuseffect'.
Juist door het feit dat de plant rein en zuiver opgroeit vanuit de modderige ondergrond en bovendien een onbeschrijfelijke schoonheid uitstraalt, symboliseert hij voor zowel het hindoeïsme als het boeddhisme, schoonheid, puurheid en reinheid.

   

 Deze wijsheden en spreuken ter overdenking en ter bewustwording. www.ingspire.nl

  

 

 

Mia is cranio-sacraal therapeut, wat is dat?

Gepost in Lezen & Kijken.

 miacranio

 Fotografie: MisjaB

"Kijken en luisteren wat er is en bepalen wat we ermee kunnen doen" dat is het belangrijkste onderdeel van de Cranio Sacraal therapie. Het is een zachte diepgaande behandeling in volledige ontspanning en het helpt om lichaam en geest weer in balans te krijgen", aldus Mia die als gastmodel elke zondag op de modefoto's te zien is.

Ik had er nog niet eerder van gehoord en vond het zo interessant wat Mia erover vertelde dat ik dit graag met jullie wil delen. Lees verder onder lees meer:

Spreuk: Geef je denken een draai!

Gepost in Lezen & Kijken.

 

spreuk

Ben jij ook geinteresseerd in spreuken en wijsheden? Ik lees ze graag en ze komen ook regelmatig voorbij op internet. Zo ontdekte ik de site van Mark die een heuse geluksmakelaar is. Hij geeft lezingen en workshops over positiviteit. Hij heeft zelfs een scheurkalender ontwikkeld die in no time was uitverkocht. Ook schrijft hij boeken over "geluk". Gelukkig zijn willen we allemaal. Als een ouder vraagt naar de toekomst voor zijn kind(eren) dan zegt ie meestal, "als ie maar gelukkig wordt". Wat is geluk en hoe kun je gelukkig worden en is geluk voor iedereen hetzelfde? Je hebt geluk als je op pad bent en het regent niet. Je hebt geluk als je een koopje hebt gevonden in de sale. Je hebt geluk als je gezond blijft en ga zo maar door. Geluk zit vaak in kleine dingen die we over het hoofd zien. Geluk zien zit in jezelf. Door proberen je nare gedachten opzij te zetten en te veranderen in positieve gedachten doe je in ieder geval je best om niet in de negatieve spiraal te komen.  De spreuk van deze week is voor kleine en grote dingen, denk even opnieuw, geef er een draai aan en het geluk lacht je weer toe.

Wil je meer weten over de geluksmakelaar Mark ga dan naar zijn website Voor positivteit.nl

Meer inspirerende spreuken lezen? de taal van het hart  Positivitet, makkelijk gezegd   Veranderingen?

Boekentip: lachen en huilen tegelijk lees WIJ!

Gepost in Lezen & Kijken.

Als je op de afbeelding van het boek klikt, dan kun je het direct bestellen.

 

 

"Dit boek moet je écht op je blog zetten, heb het net gelezen, een échte aanrader! "Aldus Peter een goede vriend van mij.

Hoe probeert een vijftiger weer grip op zijn leven te krijgen? Dit is te lezen in het boek "Wij" van David Nicholls. "De hoofdpersoon Douglas is 54. Zijn leven brokkelt af; zijn vrouw -van wie hij zielsveel houdt- wil van hem scheiden en zijn 17 jarige zoon is hem spuugzat. Tegen beter weten in neemt hij zijn gezin mee op vakantie naar Europa, om te redden wat er te redden valt. Zelden zoveel herkenbaarheid gelezen over hoe je als ouder je kind niet moet opvoeden. Ook heb ik echt gelachen over wat Douglas zich allemaal op zijn hals haalde".

Het verhaal geeft ook een mooi beeld over een grote liefde en hoe je elkaar onderweg kan kwijtraken. Het is zeker geen deprimerend verhaal, integendeel, ter lering en vermaak ideaal voor in de vakantie en een goed verhaal voor zowel mannen als vrouwen! Meenemen dus!

Nog meer boekentips:

De huisgenoten van Sarah Waters (ook tip van Peter) 

Het bastaardmeisje van Maria Tarditi

Tonio, A.F.Th. van der Heijden

Betere loopbaantips: Je tweede carriere

 

 

 

WakaWaka: super handig en levensreddend!

Gepost in Lezen & Kijken.

    

Wat een superhandige compacte betaalbare lamp op zonne-energie zagen wij! Die is ideaal als je licht nodig hebt en er geen electriciteit is. Nou die moet echt mee in de vakantiekoffer en je kunt er ook één kopen die meteen een oplader is voor je mobiele telefoon of andere mobiele apparaten. Gewoon in de zon opladen en je hebt 150 uur licht! Het is een WakaWaka light ; een innovatief en super efficiënt product en we zijn onder de indruk van het verhaal achter deze leuke, handige lamp.Als je zelf zo'n WakaWaka light hier in Nederland koopt kun je er één geven aan iemand in een ontwikkelingsland dat je zelf kunt kiezen, onder het motto Buy one = give one. Lees meer........

Lekker lezen: boekenweek favorieten!

Gepost in Lezen & Kijken.

 boekenweek

Van 7 t/m 15 maart is het weer boekenweek met het thema Waanzin. Te gek voor woorden. Het boekenweekgeschenk is dit keer geschreven door Dimitri Verhulst. Er zijn dan veel interessante activiteiten in en rond boekwinkels en je kunt zelfs op zondag 15 maart gratis reizen met de trein met het boekenweekgeschenk als treinkaartje! Lees jij veel, wanneer lees je dan en wat lees je zoal? Nou van psychologische romans, spannende thrillers, reisboeken, kookboeken en korte verhalen bundels. Ik hou van lezen en heb een brede interesse, als het maar boeiend geschreven is, dat heeft tot gevolg dat ik soms lig te lezen tot diep in de nacht (jawel hoor met het licht aan) Een e-reader zou wel geschikt voor mij kunnen zijn, maar ik heb em (nog) niet. Een aantal favorieten die ik heb gelezen en die ik nog zou willen lezen vind je onder lees meer

Moniek Peek, niet alleen illustrator van kinderboeken

Gepost in Lezen & Kijken.

 

 

 

moniekkaartbloemen Moniekoma moniekblauwebloem

Zulke mooie, lieve, ontroerende, kleurrijke, fantasierijke afbeeldingen zie je niet vaak. Vol verwondering kijk ik telkens naar deze mooie illustraties, gemaakt door Moniek Peek. 
Ze zijn te zien op wenskaarten, agenda's, verjaardagkalender, geboortekaartjes, schilderijen en in kinderboeken. Het laatste kinderboek "Liever dan Lief" gaat over de fantasiewereld van twee kinderen met het syndroom van Down. Samen met de schrijfster Bente Jonker is dit boek tot stand gekomen. Leuk om te geven of lekker voor te lezen! Voor het verhaal, de inspiratie, de illustraties en kinderboeken kijk verder onder lees meer.....

Brievenbusbloemen wat een idee voor Valentijnsdag!

Gepost in Lezen & Kijken.

valentijn boeket

Binnenkort is het weer Valentijnsdag en als je een speciaal iemand wil verrassen dan is planning cruciaal. Voor sommigen, die ik immens bewonder om die eigenschap, is dat een tweede natuur. Maar ik behoor tot het type van:' Oh ja het is morgen Valentijnsdag, wat stom niet op tijd aan gedacht wat jammer nu, ik had iets leuks willen doen!'  Er zijn talrijke dingen die je cadeau kan doen, een kaartje sturen per post of per email is het meest eenvoudig en blijft ook altijd gewoon heel leuk en attent. Dat laatste kan je uiteraard nog enkele uren voordat het 14 februari is doen. Zie b.v.Ecards Hallmark. Wil je echter iets met bloemen doen wat toch altijd het meest romantisch en mooi is dan hebben we een superslimme tip! De ontvangende partij hoeft namelijk niet thuis te zijn en het kost geen fortuin! Kijk onder 'lees meer' voor de informatie en kies vooral de 'juiste' bloemen want er blijkt een geheime taal te zijn!

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!