Tonio, komt tot leven in de film!

Gepost in Lezen & Kijken.

 

tonio

Het meest aangrijpende en boeiendste boek dat ik de laatste jaren heb gelezen is Tonio, een requiemroman van A.F.Th. van der Heijden. Van dit aangrijpende verhaal over zijn enige zoon die dodelijk verongelukte, wordt een film gemaakt. Paula van der Oest gaat deze film regisseren. Zij is bekend van de films Zus & zo en Lucia de B. Ik heb goede hoop dat zij deze emotionele en ontroerende vertelling van twee ouders die hun kind verliezen, op een mooie wijze kan verfilmen. Vaak valt een film tegen als je eerst het boek hebt gelezen; je hebt er je eigen beeld en emoties bij en die worden in een film overhoop gehaald. Voor wie het boek nog niet heeft gelezen........ lees verder onder lees meer.

Tonio, de 21 jarige zoon van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich komt bij een verkeersongeval om het leven. Vanaf dat moment wordt je in het boek meegevoerd in de paniek, de emoties, de radeloosheid en onmacht die de ouders doormaken. Het is ├ęcht en het neemt je mee in het hele proces van dag tot dag en het willen weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het is niet benauwend en met heel mooie woorden geschreven. Op de achterzijde van het boek staat het juryrapport van de Libris Literatuur Prijs, ik citeer: "A.F.Th. van der Heijden heeft met de kracht van taal, als een hedendaagse Orpheus, op papier zijn overleden zoon het leven teruggegeven". Ik ben dan ook heel benieuwd naar de film die volgend jaar in de bioscoop zal verschijnen. Maar lees eerst het boek!

Het boek is te koop bij alle boekhandels en online op: www.bol.com, www.bruna.nl 

Een heel ander boek, maar ook beslist een aanrader is: Tao van de vrouw

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!