De betere loopbaantips voor je 2e carriere!

Gepost in Lezen & Kijken.

 

omslagboek

Heb je een baan en denk je weleens om helemaal het roer om te gooien? Heb je geen baan meer en ben je op zoek naar iets totaal anders? Lees dan het boek 'Je 2e carriere'. Het is een boek vol met ervaringsverhalen, praktische adviezen, invuloefeningen -je moet dus zelf aan de slag- en checklists. Het helpt je op weg in de zoektocht naar je tweede carierre. Een inspirerend boek dat we van harte kunnen aanbevelen. Wij spraken de auteur van het boek -Donald Suidman - die speciaal voor ons de 12 beste tips beschikbaar heeft gesteld. Deze kun je vinden onder de lees meer knop.............

De betere loopbaantips voor 50-plussers

50-plussers zijn vaak lange tijd niet met hun loopbaan bezig geweest, en schrikken zich wild als het voortbestaan van hun baan ter discussie blijkt te staan. Tegelijk is dat een goed moment om te zoeken naar werk dat werkelijk plezier geeft. Hoe doe je dat?

1. Neem de tijd. Het pensioen is nog ver weg, het is de moeite waard om te investeren in nieuwe keuzes voor het vervolg van je loopbaan.

2. Verwerk je verleden. Je bent geen leuke partner als je nog zit te kniezen over je vorige relatie.

3. Vond je je laatste baan echt leuk, of kon je niks beters verzinnen? Ga terug naar toen je 7 was. Wat deed je toen het liefst?

4. Formuleer wat jij kan bijdragen in een samenwerking, een netwerk, een baan, een bedrijf. Concentreer je zoektocht daarop. Zeg nooit: ‘Ik sta voor alles open’, want niemand zoekt zo iemand.

5. Zoek niet naar een baan, maar naar werk.

6. Schakel een loopbaancoach in. Maar bepaal eerst of je een radicale ommezwaai wil maken of snel ander werk wil hebben. Kijk welke coach past bij jou en je vragen.

7. Volg je hart (en hou je financiële belangen in de gaten).

8. Let er vooral op dat de kachel blijft branden (en vergeet je hart niet).

9. Vraag hulp aan iedereen. Werk aan je netwerk. Help anderen.

10. Ga vooral aan de slag met wat je zelf kan beïnvloeden. Leg je lot niet in handen van anderen.

11. Hou vol en ontspan je.

12. Lees een inspirerend boek, voor meer informatie klik op de link: Je 2e carriere  

 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!