Boekentip van Peter: de huisgenoten van Sarah Waters

Gepost in Lezen & Kijken.

 

dehuisgenotenHet is weer tijd voor een lekker boek. Wij kregen een spontane boekentip over:  De huisgenoten van Sarah Waters.

Peter schreef: dit boek moet je lezen: "Zelden een roman gelezen die mij zo heeft meegenomen naar begin jaren twintig van de vorige eeuw in Engeland. De hoofdpersoon Frances en haar moeder zijn min of meer getraumatiseerd uit de oorlog gekomen. Ze hebben veel familie verloren en Frances voelt zich verplicht om bij haar moeder te blijven wonen in de grote villa. Om financieel rond te komen moeten ze huurders in hun statige huis toelaten. Het is een stel -man (Leonard) en vrouw (Lilian)- die eigenlijk boven hun stand gaan wonen. En dan wordt het spannend! Er ontstaat een sexuele relatie tussen de huurster, Lilian en Frances. Alles in het geheim en dit heeft natuurlijk onomkeerbare gevolgen. Wil je meer weten? Klik op lees meer.....

Wat ik met name zo goed vind is hoe de verschillende karakters zijn neergezet. Het kostte mij geen enkele moeite om mij in te leven. Daarbij is het boek echt een pageturner. Na een wat traag begin gaan de ontwikkelingen zo snel dat ik het boek uit wilde lezen, ik kon niet meer stoppen ook al was het midden in de nacht.

Het geeft een mooi tijdsbeeld van een samenleving waarin weinig was te kiezen. Homoseksuele relaties werden niet getolereerd en de standenmaatschappij was nog maar heel langzaam aan het afbrokkelen. Tegelijkertijd was eigenlijk niets meer hetzelfde. De Eerste Wereldoorlog had een spoor van vernielingen achter gelaten en bracht daarmee ook nieuwe kansen voor een leven waarin iets te kiezen valt.

Daarmee geeft het boek ook een krachtige boodschap aan alle mensen die afwijkend zijn en op hun eigen manier hun leven vorm willen geven. Dat zijn voor mij de beste boeken!" 

Een goede kadotip voor de feestdagen! Peter bedankt!

Heb je ook een boekentip? Laat het ons weten!

Nog meer boekrecensies, klik hier: loopbaantips    Mannen komem gelukkig niet van Mars    Tonio

 

 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!