Brievenbusbloemen wat een idee voor Valentijnsdag!

Gepost in Lezen & Kijken.

valentijn boeket

Binnenkort is het weer Valentijnsdag en als je een speciaal iemand wil verrassen dan is planning cruciaal. Voor sommigen, die ik immens bewonder om die eigenschap, is dat een tweede natuur. Maar ik behoor tot het type van:' Oh ja het is morgen Valentijnsdag, wat stom niet op tijd aan gedacht wat jammer nu, ik had iets leuks willen doen!'  Er zijn talrijke dingen die je cadeau kan doen, een kaartje sturen per post of per email is het meest eenvoudig en blijft ook altijd gewoon heel leuk en attent. Dat laatste kan je uiteraard nog enkele uren voordat het 14 februari is doen. Zie b.v.Ecards Hallmark. Wil je echter iets met bloemen doen wat toch altijd het meest romantisch en mooi is dan hebben we een superslimme tip! De ontvangende partij hoeft namelijk niet thuis te zijn en het kost geen fortuin! Kijk onder 'lees meer' voor de informatie en kies vooral de 'juiste' bloemen want er blijkt een geheime taal te zijn!

Allereerst de geheime taal van de bloemen. Ik wist het helemaal niet, maar een bepaalde bloem staat voor een boodschap. Ooit uitgevonden in de Victoriaanse tijd en het was vooral voor de elite een leuke bezigheid om elkaar op die manier boodschappen te zenden. Zie Floriography Wikipedia, language of flowers. Even als voorbeeld: de roos. Voor Valentijnsdag de bloem bij uitstek. Zie hier wat de kleur van de roos zegt, zodat je geen domme fouten maakt.

  1. Rode roos 'ik houd van je' (uiteraard)
  2. Witte roos 'ik ben deugdelijk en verklaar je eeuwige liefde' (oei!)
  3. Rode en witte rozen 'we zijn verbonden en vormen een eenheid' (voor een fijne partner waar je al lang gelukkig mee bent dus....)
  4. Donkerrode roos staat voor schaamte, dus zoiets als 'ik houd van je, maar ben wel verlegen' (tsja)
  5. Roos zonder doornen ' ik was op slag verliefd toen ik je zag' (zou die man het zien dat er geen doorns aanzitten?)
  6. Roze roos 'ik schenk of wens je blijdschap en vreugde' (mooi hoor)
  7. Lichtroze roos staat voor jeugd en energie dus 'ik wens je jeugdige energie' (we zijn tenslotte al op de helft!)
  8. Donkerroze roos 'Dank je wel!' (veilig)
  9. Oranje roos 'ik wil je' (wauw, dit is waar je op zat te wachten!)
  10. Zwarte roos 'het is over tussen ons!' (ja dat vermoedde je al)

 Meer weten over de taal der bloemen? Er zijn een paar leuke boekjes over dit onderwerp;

taal van de bloemen

Wil je iemand met een boeket via de brievenbus verrassen? Kijk hier:Brievenbusbloemen

 

 

 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!