Moniek Peek, niet alleen illustrator van kinderboeken

Gepost in Lezen & Kijken.

 

 

 

moniekkaartbloemen Moniekoma moniekblauwebloem

Zulke mooie, lieve, ontroerende, kleurrijke, fantasierijke afbeeldingen zie je niet vaak. Vol verwondering kijk ik telkens naar deze mooie illustraties, gemaakt door Moniek Peek. 
Ze zijn te zien op wenskaarten, agenda's, verjaardagkalender, geboortekaartjes, schilderijen en in kinderboeken. Het laatste kinderboek "Liever dan Lief" gaat over de fantasiewereld van twee kinderen met het syndroom van Down. Samen met de schrijfster Bente Jonker is dit boek tot stand gekomen. Leuk om te geven of lekker voor te lezen! Voor het verhaal, de inspiratie, de illustraties en kinderboeken kijk verder onder lees meer.....

Moniek is inmiddels bekend in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, want daar worden haar wenskaarten ook verkocht. Ze werkte als freelance illustrator en ze is in 2005 gestart met de wenskaarten voor vele gelegenheden. Ze schildert met acryl vaak gecombineerd met potlood, inkt, krijt en collage. Laag over laag ontstaat er een nieuw beeld. Voor de illustraties werkt ze graag met pen en inkt. Moniek wandelt graag en wordt geïnspireerd door de natuur en de mens. De beelden die ze ziet wil ze vertalen naar de illustraties en ze denkt dan "hoe wil ik het laten zien". Tijdens het werken heeft ze graag muziek op de achtergrond en is liefhebster van veel muziekgenres. Ze variëren o.a. van Coldplay,Café del Mar, The Eagles, Dotan, Bach tot Agnes Obel.

lieverdanlief kijkdevogelzingt

Moniek heeft twee zonen waarvan één het syndroom van Down heeft. Hierdoor geïnspireerd kwam zij op het idee om het boek "Liever dan Lief" te maken. Een eerdere samenwerking met de schrijfster Bente Jonker bij het boek "Kijk, de vogel zingt", dat gaat over een doof geboren meisje, bracht hen weer samen. Bente heeft twee dochters, waarvan één doof is geboren. De verhalen vertellen hoe je kinderen met een handicap in een positief daglicht kunt zetten. Vol trots is dit duo over het feit dat de twee boeken zijn opgenomen in een collectie van "outstanding books for disabled children" en in een reizende tentoonstelling dit jaar de wereld over gaan.

moniekpeek

Moniek, beeldend kunstenaar en illustrator is zo veelzijdig: ze geeft workshops op school, ze schetst, ze maakt werk in opdracht. Je kunt haar werk permanent bewonderen bij  galerie ZininKunst in Deventer en galerie Artfusion te Amsterdam.
En in de webshop  Moniekpeekcardshop  kun je de boeken en kaarten bestellen.

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!