3D printers: print zelf je pasta, chocola, sieraden .......

Gepost in Lezen & Kijken.

 

Onlangs las ik een artikel over het 3D printen van pasta. Na een kleine zoektocht zag ik dat er een brug wordt geprint in Amsterdam, dat je bij de Hema een unieke armband, ketting of telefoonhoesje zelf kunt ontwerpen en printen. En dat er meubels, vazen, schoenen, tassen en nog veel meer kan worden geprint. Is 3D printen over een paar jaar de normaalste zaak van de wereld? Onderzoeksbureau TNO werkt in Nederland al aan het 3d-printen van voedsel. Onderzoekers kunnen al chocolade in allerlei vormen printen en zien een toekomst voor zich waarin voedsel in verzorgingstehuizen aantrekkelijker wordt gemaakt met behulp van 3d-printers. De 3d-printer kun je vergelijken met een ander gereedschap of keukenapparaat dat je al in huis hebt: handig, maar je hebt hem niet elke dag nodig. Er zijn veel soorten printers, naar gelang het product dat je wil printen. Je eigen sieraden ontwerpen lijkt mij erg leuk om te kunnen doen, want zo'n printer hoeft niet al te groot te zijn en die kun je makkelijk thuis plaatsen. Hoe werkt zo'n pastaprinter eigenlijk? Je doet meel en water in de printer, je stelt em in op het gewenste model en het komt er laagje voor laagje uit. Bekijk het filmpje. 

      

    

En wat dacht je van je eigen mini-me? Een beeldje van jezelf, je geliefde, je kinderen....helemaal te gek toch, kun je zo op de kast of de vensterbank! 

Jurken en schoenen zijn meer art en experimenteel, maar ook die worden al geprint!

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!