Leef, durf en geniet van een kleurrijk leven zoals Leny!

Gepost in Mode & Mooi.

 

lenyschilderen

In een mooi hofje uit 1695 aan één van de mooiste grachten in Amsterdam woont Leny. Bijzonder wonen en een bijzondere vrouw. Altijd tijd te kort en vooral geintresseerd in alle mooie dingen in het leven. Op reis, lekker koken, op stap in de stad, kunst, lezen en schilderen. Een kleurrijk leven van een kleurrijke vrouw die als motto heeft: "Je moet het zelf doen en de regie in eigen hand nemen". Neem een kijkje onder lees meer

lenyschild1 lenycollage

Na een hardwerkend leven, waarvan de laatste 20 jaar bij de GGZ, geniet Leny al 6 jaar van haar (pre)pensioen. Vanaf dag 1 heeft ze van haar vrijheid genoten. Ze heeft altijd affiniteit met kunst gehad, daardoor werkte ze tijdens haar werkend leven vrijwillig en met veel plezier in een Galerie voor kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Zelf is ze ook gaan schilderen en heeft nu weer schilderles. Deze lessen geven zoveel inspiratie dat ze iedereen die twijfelt om te gaan schilderen wil enthousiasmeren om het gewoon te doen! Haar schilderijen zijn kleurrijk en ze schildert graag figuratief. Impressies van landschappen, dorpen en steden van haar reizen, soms alleen acryl en soms als collage met gemengde techniek. Leny houdt van kleuren, zo is ook haar schattige huis in het hofje ingericht. Vol kleurige kussens en leuke spullen en decoraties die ze heeft meegenomen van haar reizen of waar ze herinneringen aan heeft.

lenybeeldjes lenyschilderijkopjes

In maart vertrekt ze met vriendinnen naar Valencia in Spanje. En elk jaar bezoekt ze een vriendin in Portugal. Samen bezoeken ze in mei een gipsy festival in Spanje, waarna ze in een volkswagenbusje gaan rondtrekken. De grote reizen naar bijv. Suriname, Brazilie, Bali, reist ze samen met haar zusje Mia

Toen ik binnen kwam was ze het boek "Het geluid van de wolken" de muziekkeuze van Paul Witteman, aan het lezen. Op de tablet en via Sportify zoekt Leny dan direct het muziekstuk op waarover Paul schrijft en ze luistert meteen tijdens het lezen. Dat geeft een extra dimensie. (Misschien een idee?)

Leny IMG 5967

Natuurlijk weet Leny dat ze een maatje meer heeft, maar ze houdt ook zo van koken voor familie en vrienden en lekkere dingen maken dat het haar moeilijk valt om een slanke den te worden. Ik kreeg een heerlijk stuk eigengemaakte worteltaart bij de koffie. Haar kledingstijl heeft ze dan ook aangepast aan haar figuur en ze draagt graag lekkere, leuke, wijde jurken met rinkelende armbanden of kettingen en ze houdt ook van mooie oorbellen of kleurige shawls.

En naast al deze leuke dingen is Leny ook nog vrijwilliger bij de gemeente Amsterdam. Ze vindt namelijk dat je zodoende ook feeling houdt met de maatschappij.
Een kleurrijk leven van een kleurrijke vrouw! Je hoeft dus echt niet stil te zitten achter de geraniums, als je geen saai leven wilt dan moet je de regie van je leven in eigen hand nemen en het zelf doen! Leef, durf en geniet is haar motto!

Nog meer bijzondere mensen: klik op: Portret laten schilderenKledingstijl van Femke,  Karsu in concert

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!