Uitjes & Belevenissen

Wat is nou het verschil tussen een uitje en een belevenis? Dat is: hoe diep je door de ervaring geraakt wordt. Althans dat denken wij. De ervaring leert (ja, die hebben we nu eenmaal) dat je het nooit van tevoren weet. Ons advies is daarom: doe vooral eens iets wat je nooit gedaan hebt of waarover je op voorhand nou niet direct enthousiast bent. En wie weet wordt dat 'uitje' plotseling een 'belevenis'! We horen graag jullie verhalen!

 

 

Een hele kledingmaat minder, hoe deed ik dat?

Gepost in Uitjes & Belevenissen.

appel1

De eerste dag is een appeldag, daarmee ga ik beginnen met het afvallen door middel van gezonde voeding aangevuld met voedingssupplementen. Oh jee als ontbijt een groene appel met schil. Ik eet em in stukjes en met een tas met appels naar mijn werk. Op de foto zie je ook rode appels, dat mag eigenlijk niet! Als lunch ook een appel met schil en tussendoor ook appel met schil. Wel mag je water, koffie en thee tussendoor drinken. Hoera het is vier uur, dan mag je een kopje bouillon. 's Avonds een lichte maaltijd met volkoren rijst en het is heel gek, ik heb totaal geen hongergevoel en voel me heel fit. Lees meer:

Last minute interieur inspiratie voor de kerst!

Gepost in Uitjes & Belevenissen.

Toch nog even inspiratie opdoen voor de kerst? Hier vind je tal van leuke ideetjes om je huis te versieren, voor de tafel, leuke decoraties, allemaal gevonden op de gweldige website van  Christmaholic hier vind je bijna alles over kerstdecoraties die je kunt kopen of zelf kunt maken. Je wordt helemaal enthousiast als je al die mooie en leuke ideeën ziet! Hier alvast een voorproefje!

 

Bron: foto's christmaholic

  

Vind je het leuk om zelf creatief te zijn? De dennenappels zijn supermakkelijk te maken en met deze veren ben je erg origineel! Op de site van www.christmaholic.nl  kun je lezen hoe je dit maakt 

 

Cool daddy bij de kapper

Gepost in Uitjes & Belevenissen.

Amidaddy

Foto: Pauline

Maandagochtend was ik bij bij de kapper, meestal is het dan lekker rustig en kan ik altijd terecht. De deur ging open en daar kwam een jonge vader met twee zoontjes binnenwandelen. Eén nog in de wandelwagen en de ander ernaast. Hij kreeg een lekkere kop koffie en de oudste van drie een koekje met drinken. Vaders mooie krullen werden gekortwiekt. (Jammerrrr) Toen mijn kinderen klein waren zag ik echt geen vader die met de kids van die leeftijd naar de kapper ging om zelf geknipt te worden, jullie wel? Er was nog geen ouderschapsverlof geregeld en het was natuurlijk niet stoer in die tijd! De jongetjes waren ook berelief, geen gekrijs, gezeur en keken vol aandacht hoe papa werd geknipt! De oudste ging even later ook op de stoel en zijn haartjes werden ook weer een stukje korter. Ik mocht een stukje hierover schrijven en bij deze, bedankt voor deze leuke ontmoeting.  Cool daddy toch!

Het toeval wil dat er dinsdagochtend in de Volkskrant onderstaand artikel stond

Helft van jonge vaders zorgt één dag per week voor de kinderen

Nieuw onderzoek Emancipatiemonitor

Een dag per week op de kinderen passen wordt voor jonge vaders steeds gewoner. Van de verse vaders heeft inmiddels de helft een dag per week waarop hij voor de baby zorgt. Dat betekent overigens niet dat vaders korter gaan werken. Het percentage mannen dat ouderschapsverlof opneemt is in de afgelopen tien jaar weliswaar verdubbeld, maar is met 11 procent nog altijd erg laag. De meeste mannen maken geen tijd vrij voor oppastaken door korter te gaan werken, maar door hun werk flexibeler in te delen, bijvoorbeeld door thuis te werken.

Lees het hele artikel uit de Volkskrant

 

Spreuk over helpen, blij maken en blij worden!

Gepost in Uitjes & Belevenissen.

We kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen 

Bron: www.ingspire.nl

Help jij weleens iemand? Gewoon een aardig gebaar? Ook als het je eigenlijk niet uitkomt? Helpen kan op vele manieren, door naar iemand te luisteren, gewoon op straat of in de winkel. Iemand helpen met oversteken is zo makkelijk, maar heb jij dat weleens gedaan. Of eens de afwasmachine uitpakken, de afwas doen, stofzuigen zomaar uit je zelf? Natuurlijk is het ook heel mooi als je als vrijwilliger meehelpt bv. om vluchtelingen op te vangen of taalles te geven of ouderen te ondesteunen. Er zijn zoveel mensen die hulp nodig hebben. Het geeft je zelf ook veel voldoening als je iemand helpt. Je wordt er een blij mens door.

  Afbeeldingsresultaat voor mensen helpen

Bron: www.tegeltjeswijsheden.nl

 

 

Gorssel and More.....

Gepost in Uitjes & Belevenissen.

more2

Fotografie: Peter Monnickendam

Paul, ben je een liefhebber van modern realisme dan is dit museum een must. De collectie is prachtig; van de oudste stroming van modern realisme naar een eigentijdse stroming. Mijn collega Peter vertelde enthousiast over een prachtige rit naar het dorp Gorssel in Gelderland en het fantastische museum MORE. Het is een prachtig monumentaal, transparant en mooi gebouw waarin Nederlands grootste collectie modern (magisch)  realisme is te bewonderen. Echt schitterend! Op mijn vraag of hij toevallig foto's heeft gemaakt en of hij die beschikbaar wilde stellen voor mijn blog, antwoordde hij gelukkig ja. Als je deze foto's ziet dan krijg je direct zin om naar MORE  te gaan.

 more5  more1

Er zijn topwerken van modern-realistische aartsvaders (-en moeders) Carel Willink, Jan Mankes, Pyke Koch, Dick Ket, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher en Charley Toorop. Ook Jan Beutener (links) die alledaagse onderwerpen schildert met een magische touch. De ruimten zijn zo ingericht dat je telkens wordt verrast. Gorssel is een erg leuk oud dorpje met leuke, niet alledaagse winkels en gezellige terrassen. Café More biedt een goede kop koffie of een heerlijke lunch. Je kunt daar ook terecht zonder het museum te bezoeken. In 2016 kun je met je museumkaart ook naar MORE. Ik krijg er zin in, het is zeker een bezoek waard. De beelden spreken voor zich: kijken zien en beleven! 

more3 

Die schitterende wolken! 

 more4  more6

Tot 31 december te zien Scherp Kijken. 

 

Meer inspiratie: romantische mode in het museum  Portret laten schilderen?  Moniek Peek

 

 

 

 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!