Positiviteit, makkelijk gezegd!?

Gepost in Uitjes & Belevenissen.

 

Bron afbeelding: hathayogadeurne.nl 

Als je even niet meer weet waar je het zoeken moet, waar haal je dan die positiviteit vandaan? Het wordt makkelijk gezegd, maar waar is die te vinden? Als je veel nare dingen meemaakt of in omstandigheden bent gekomen dat het leven niet makkelijk is, dan kun je heel moeiljk positief denken. Wat je wél kunt doen is luisteren naar je lichaam, je lichaam zegt hoe je je voelt. Je kunt jezelf bevrijden van de nare gedachten door in ieder geval gezond om te gaan met je lijf en aandacht te besteden hoe je je kleedt. Geen oude joggingbroek of slobber t shirt. Nee, maak je zelf mooi van buiten en daardoor volgt ook de binnenkant. Hoe? Lees verder onder de knop lees meer....

 

  

Bron afbeelding: msweb.nl                   

Gezond omgaan met je lichaam is ook niet zo moeilijk als het lijkt. Als je gaat bewegen, al is het maar een wandeling, een fietstochtje of bewegen in je huiskamer; krijg je vanzelf weer energie en dat is goed voor lijf. Koop geen snacks, taartjes, chips, frisdranken, veel alcohol en andere verleidelijkheden, maar eet fruit, groente, geen of minder suiker in normale porties. Zo makkelijk is het en je hoeft er écht geen speciaal dieet voor te volgen. En als je ook nog eens op je ademhaling let, dan kan het niet anders dat je je goed gaat voelen. Het is hard werken te leren accepteren en te geloven dat je er mag zijn!

Bron afbeelding: speelsekunst.nl

Kies kleding waar je je niet alleen lekker in voelt, maar die je flatteert, waarvan je zelf denkt dat je er goed uit ziet als je dit aan hebt. Besteed hieraan eens extra aandacht; als je dan in de spiegel kijkt lach jezelf toe en laat het leven zien dat er meer dan duizend redenen zijn om te lachen! 

Onderstaande artikelen vind je vast ook interessant!

 Tao van de Vrouw

 Yoga op je 96e!

 De taal van je hart!

 

 

 

 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!