Biologische markten en restaurants!

Gepost in Uitjes & Belevenissen.

  

Vinden jullie biologische markten ook zo leuk? Je vindt er vaak jonge mensen die heel enthousiast heerlijke groenten en fruit verkopen en andere streekproducten zoals eigen gemaakte lekkere kazen en allerlei soorten gezond brood. Iedereen is zich steeds meer bewust dat alle toevoegingen en kant en klaar eten niet goed zijn voor je lichaam. In Oostenrijk bv. is het verplicht dat de kinderen op de creches biologisch eten krijgen. Op festivals als Lowlands worden veel biologische cateraars uitgenodigd. Biologische producten zijn misschien wat duurder maar de smaak is beter, het is voedzamer, is met zorg geteeld en daardoor is het gezonder. We willen we toch allemaal graag gezond zijn? We hebben een aantal biologische markten in heel Nederland voor jullie op een rijtje gezet, klik op de link en je ziet waar ze zijn! Er is er vast wel één bij jouw in de buurt!

 Biologische markten in Nederland

De vraag naar biologische producten groeit, omdat veel mensen de voordelen van die biologische markten zien. Niet alleen omdat ze overtuigd zijn van de wijze waarop de producten worden geteeld, maar ook vanwege de veel rijkere smaak. Zeker sinds de kredietcrisis is de hang naar het  'echte' en 'schone' eten gegroeid. Consumenten bezuinigen namelijk niet op eten binnenshuis en stellen steeds hogere eisen aan kwaliteit en afkomst van hun eten. Zestig procent van de mensen die graag lekkere dingen koken kopen zoveel mogelijk biologische producten. Ook zijn er veel biologische supermarkten, de bekendste zijn  Ekoplaza en Marqt. En heb je zin om in een biologisch restaurant te eten, dan zijn er meer mogelijkheden dan je denkt. Veel restaurateurs koken al met biologische streekproducten, halen kaas van de kaasboerderij en vlees van de boer. Ga het eens een keer proberen. 

Klik op de link voor een aantal restaurants per provincie waar je lekker biologisch kunt eten. Biologische restaurants per province

   

 Tollius in Amersfoort

  

Gasterij 't Wasven, Eindhoven

 

 

Reageer nu op dit artikel!

Laat hierboven uw reactie achter en start de discussie.
U kunt makkelijk inloggen met Facebook of Twitter. Klik rechtsbovenin op 'Inloggen'en kies bijvoorbeeld voor 'Facebook', log in met je gegevens. Je kunt nu heel eenvoudig reageren op het artikel en wij laten het je weten als er een nieuwe reactie is!